Răspunsul lui Victor Ponta la acuzațiile aduse ANAF

Premierul Victor Ponta a acuzat luni că există o „frăţie a evazioniştilor fiscali” care critică ANAF, precizând în același timp că eventuale abuzuri ale Agenţiei în combaterea evaziunii fiscale vor fi sancţionate.

Ponta a fost întrebat de jurnaliști luni dacă este normal ca ANAF să închidă firme pentru 3,5 lei.

„Dacă există abuzuri făcute de către cei de la ANAF, cu siguranţă aceste abuzuri vor fi sancţionate, dar, în acelaşi timp, văd că există o frăţie a evazioniştilor fiscali. Avem companii, şi în media, care datorează bugetului de stat peste 100 milioane lei şi, evident, ei atunci se luptă cu ANAF să nu plătească taxe şi impozite. Cred că ar fi corect ca cei care critică, în primul şi în primul rând, să îşi plătească ei taxele şi impozitele, pentru că altfel, când nu plăteşti nicio taxă şi niciun impozit, e aşa uşor să critici. De la mic la mare, toată lumea trebuie să respecte legea”, a declarat Ponta.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.