Răsturnare de situație în cazul Comisiei pentru prezidențiale

Proiectul de hotărâre privind constituirea Comisiei de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009 a fost retrimis miercuri la Comisiile juridice pentru a defini obiectivele acesteia, în condiţiile în care Parchetul General a deschisă o anchetă în acest caz.

Înființarea Comisiei urma să fie aprobată miercuri în plen, dar PSD a solicitat retrimiterea la Comisii.

„Ținând cont că în data de 20.04.2017 s-a înaintat Birourilor permanente reunite constituirea Comisiei speciale de anchetă având anumite obiective — și vă enumăr unul singur dintre ele — determinarea posibilei implicări a unor instituții și/sau persoane altele decât cele prevăzute de lege în derularea procesului electoral, iar în data de 24 aprilie Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, în comunicatul său, a solicitat o anchetă in rem conform existenței unor suspiciuni că în procesul electoral din decembrie 2009 s-au implicat unele autorități publice și/sau persoane altele decât cele prevăzute de lege, vă propun retrimiterea raportului la Comisiile juridice reunite privind clarificarea obiectivelor Comisiei de anchetă”, a spus Ciolacu liderului de grup al PSD din Camera Deputaților, Marcel Ciolacu.

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, de la tribuna Parlamentului, că retrimiterea la Comisiile juridice a proiectului nu reprezintă un pas înapoi, fiind nevoie doar ca obiectivele acesteia să fie reformulate, în condiţiile în care Parchetul General le-a copiat „cu copy-paste”.

„Vreau doar să fac câteva precizări cu lipsa de imoralitate care mă caracterizează. Vreau să vă precizez că nu e vorba de niciun pas înapoi. Doar luând act de trezirea bruscă a Parchetului General care, după opt ani de zile de la alegerile din 2009, a copiat aproape prin copy-paste obiectivele din proiectul de hotărâre privind înfiinţarea comisiei, s-a decis să se retrimită la comisie acest proiect pentru a se reformula obiectivele comisiei. Decizia de a se înfiinţa această comisie de anchetă parlamentară, decizia politică rămâne”, a spus Dragnea.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8493 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.