Răsturnare de situaţie la PSD Prahova

Agitaţie mare, luni, în PSD Prahova. După ce, la orele prânzului, Liviu Dragnea a anunţat că la Prahova Codrin Ştefănescu este lider interimar, la ora 17.00 au fost lansate noi decizii, conform observatorulph.ro. Fostul preşedinte interimar al organizaţiei judeţene, Daniel Savu, a anunţat că renunţă la toate funcţiile din PSD Prahova, dar că va candida la şefia organizaţiei judeţene, în timp ce Codrin Ştefănescu a înfiinţat un comitet restrâns care va coordona organizarea alegerilor judeţene.

Declaraţia lui Liviu Dragnea, preşedintele interimar al PSD, a fost catalogată drept „o eroare”, Mircea Cosma susţinând că este în continuare preşedintele PSD Prahova, aşa cum a anunţat vineri. La rândul său, Codrin Ştefănescu, secretarul general adjunct al PSD, a susţinut că va coordona alegerile de la Prahova. În vederea organizării alegerilor la municipiu s-a stabilit data de 11 septembrie, iar la PSD Prahova data de 18 septembrie. De departe însă declaraţiile senatorului Daniel Savu au stârnit atenţia. Savu a anunţat că secretarul PSD Prahova, Rareş Enescu, s-a retras din funcţie, din cauza unor probleme juridice. Totodată, Savu a mai anunţat că se retrage din toate funcţiile din PSD Prahova şi că va candida la şefia organizaţiei judeţene. Asta după ce vineri senatorul anunţase că se retrage din funcţia de preşedinte interimar al PSD Prahova, ca urmare a renunţării la autosuspendare a lui Mircea Cosma, dar că-şi va menţine funcţia de prim vicepreşedinte al organizaţiei judeţene. În plus, senatorul Daniel Savu a anunţat că nu va mai participa la emisiunile televizate. Din comitetul restrâns vor face parte Codrin Ştefănescu, secretarul general adjunct al PSD, Mircea Cosma, preşedintele PSD Prahova, senatorul Radu Oprea, Bogdan Toader, preşedintele TSD Prahova şi preşedintele Organizaţiei de Femei a PSD Prahova. Iată declaraţia completă a senatorului Daniel Savu:

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.