RATB a găsit brusc bani să-și dezinfecteze vehiculele

Regia Autonomă de Transport București a achitat amenda de 150.000 lei primită de la ANPC pentru problemele de igienă din mijloacele de transport în comun.

Directorul general al companiei, Vincențiu Daniel Antonescu, spune că până la sfârșitul acestei luni toate autovehiculele vor fi igienizate, notează Agerpres.

„Amenda pe care am primit-o de la ANPC ne-a determinat să accelerăm puțin achiziția de detergenți și dezinfectanți chiar dacă ea era pe lista noastră de priorități. Acum avem detergenții și toate unitățile s-au apucat să spele și să curețe toate mijloacele de transport. Oamenii noștri sunt cei care fac curățenia pentru că nu avem o firmă specializată și sperăm ca, undeva, la finele lunii august să se și vadă impactul acestei măsuri administrative. Într-adevăr a fost perioadă în care nu am putut să achiziționăm materialele necesare, a fost o sincopă, de când cu aprobarea bugetului, și a creat aceste probleme, dar o să reglementăm situația până la sfârșitul lunii august”, a subliniat Antonescu.

În data de 17 iulie, RATB a fost amendată cu 150.000 de lei de către ANPC din cauza condițiilor neigienice și improprii în mijloacele de transport în comun.

”Au fost verificate 6 depouri de autobuze, troleibuze și tramvaie din Capitală, la plecarea în curse a acestora. Au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 150.000 lei și oprire temporară de a fi utilizate în transportul public a mijloacelor de transport care nu asigură condițiile de siguranță și igienă corespunzătoare până la remedierea deficiențelor. Controalele vor continua și în următoarea perioadă”, a precizat ANPC la acea dată.

În pofida celor descoperite de inspectorii ANPC pe partea de igienă, regia a precizat că toate vehiculele puse în circulație îndeplinesc normele de siguranță în trafic și au reviziile tehnice la zi.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.