×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 6 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Duminică, 24 septembrie 2017, 18:46
EUR (€)
-0.0037 ↘
4.5950 RON
USD ($)
-0.0277 ↘
3.8316 RON
• • •
Festivalul de Film de la Cannes 2017
Râuri de șampanie, blițuri orbitoare și petreceri luxoase
Uma Thurman va fi în acest an preşedinta juriului secţiunii Un certain regard
Uma Thurman va fi în acest an preşedinta juriului secţiunii Un certain regard

Staruri de pe tot mapamondul au ajuns pe Coasta de Azur, unde are loc binecunoscutul Festival de Film, ajuns anul acesta la ediția cu numărul 70. Potrivit jurnaliștilor de la BBC, Robert Pattinson, Julianne Moore, Jake Gyllenhaal și Emma Thompson au fost primele vedete care și-au făcut simțită prezența pe covorul roșu.

În deschiderea festivalului a fost proiectat filmul „Les Fantomes d’Ismael“, în care joacă și actrița Marion
Cotillard.

Spectaculoasa rivieră franceză devine astfel, pentru următoarele nouă zile, punctul principal de atracție pentru vedetele internaționale.

În 2017 Nicole Kidman este în centrul atenției la Cannes, deoarece are patru proiecte în televiziune, dar și în cinematografie. În fapt, ea joacă într-unul dintre cele mai așteptate filme de la festival, respectiv „The Beguiled“, peliculă regizată de Sofia Coppola. Totodată, actrița australiană joacă și în filmul „The Killing of a Sacred Deer“, regizat de directorul grec Yorgos Lanthimos, dar și în lungmetrajul „Hot to Talk to Girls of Parties“, care va avea premieră tot la Cannes. Mai mult, Nicole Kidman va juca și într-o producție de televiziune numită „To of The Lake“.

Nicole Kidman a jucat în filmul „The Beguiled“, nominalizat la Cannes

Rihanna este sufletul petrecerilor

Festivalul de Film de la Cannes este, printre altele, prilejul ideal pentru vedete de a petrece pe săturate pe iahturi de lux. Cele care vor găzdui și anima cele mai multe dintre chermeze vor fi Rihanna și modelul Cara Delevigne.

Pază fără precedent

Anul acesta, autoritățile franceze au decis că este nevoie să suplimenteze măsurile de securitate. Mai precis, Festivalul de Film de la Cannes se desfășoară sub o protecție fără precedent. Decizia autorităților de a dubla paza nu este deloc neașteptată, având în vedere că Franța se află în stare de urgență, decretată în urma atacurilor din noiembrie 2015. Anul trecut, la Nisa a avut loc un atac terorist în urma căruia și-au pierdut viața zeci de persoane, după ce un camion a intrat pe o arteră pietonală, chiar de Ziua Națională a Franței. Pentru perioada festivalului sunt instalate 550 de camere de supraveghere, mai exact una pentru fiecare 140 de locuitori din orașul francez.

Pe lângă acestea, peste 400 de ghivece de mari dimensiuni, realizate din ciment, au fost plasate strategic, pentru a evita orice tentativă de atentat cu vehicul. Printre actorii care se vor afla și în spatele camerelor de filmat se numără Kristen Stewart, Robin Wright și Vanessa Redgrave. De altfel, Kristen Stewart și Robin Wright au și regizat câte un scurtmetraj, respectiv „Come Swim“ și „The Dark of Night“.

Trofeu încrustat cu diamante

În total, 18 filme se luptă pentru a câștiga trofeul Palme d’Or, care anul acesta va fi decorat cu diamante. Printre favoritele din cursă se numără „Wonderstruck“, în regia lui Todd Haynes, însă decizia va fi una dificilă pentru președintele juriului, Pedro Almodovar, și colegii săi. Cum petrecerile extravagante vor fi în toi, băuturile amețitoare vor curge, iar vedetele vor avea un program încărcat pe tot parcursul festivalului, este posibil să existe și surprize. În anii precedenți au fost câteva scandaluri, din care amintim cel când organizatorii le-au impus actrițelor să poarte tocuri sau când faimosului regizor Lars von Trier i-a fost interzis accesul, după ce a declarat că îl simpatizează pe Hitler.

Alina ChiriţăPublicat Vineri, 19 mai 2017
880
 | 1
 | 1
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
ROMÂNÂNUL
-2
„Les Fantomes d’Ismael, The Beguiled, The Killing of a Sacred Deer, Hot to Talk to Girls of Parties, To of The Lake, Come Swim, The Dark of Night, Wonderstruck“. Nu scoateți și o ediție în limba maghiară a Cotidianului ca acolo denumirile filmelor ar fi traduse. Că ungurii la Papa Francisc îi zic Ferenc pápa (citește Fereț), lui Jules Verne îi spun Verne Gyula etc...
Publicat Sâmbătă, 20 mai 2017
+Răspunde
Recomandate
Doftoriceala pe net poate ucide
Publicat acum 8 ore şi 26 minute
Simona Halep: Mai am un obiectiv anul acesta
Publicat acum 5 ore şi 4 minute
Firea, călcată de bicicliști
Publicat acum 23 ore şi 3 minute
Vinovatul de serviciu - Generalul Iulian Vlad
Publicat acum 7 ore şi 15 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
5 articole/ Actualizat acum 10 ore şi 5 minute
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Simona Popescu

De când fiecare telefon, de multe ori mai inteligent decât posesorul, este dotat cu o cameră video, o mulţime de cineaşti amatori îşi postează scurtmetrajele pe Facebook. Au o mare problemă, însă.

Simona PopescuPublicat acum 23 ore şi 43 minute