Război în PSD după anularea grațierii corupției

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, lider al PSD, a declarat, joi, că nu este de acord să se grațieze faptele de corupție.

„Sunt destul de dezamăgit de modul în care a funcționat Comisia juridică în această privință. Legea grațierii nu va cuprinde grațierea corupților”, a spus Liviu Dragnea, potrivit Antena3.ro.

Liderul PSD a declarat că situația lui Șerban Nicolae, preşedintele Comisiei juridice a Senatului, va fi discutată în partid. „Va trebui să luăm măsuri”, a precizat Dragnea. „Nu voi mai permite nimănui să afecteze imaginea acestui partid care este susținut și de la care oamenii așteaptă lucruri bune”, a adăugat el.

Comisia juridică a exceptat, joi, de la graţiere luarea de mită, traficul de influenţă, darea de mită şi cumpărarea de influenţă, la solicitarea senatorului PNL Daniel Fenechiu. Acesta a cerut reluarea votului dat miercuri asupra amendamentului prin care se graţiau faptele amintite, invocând declaraţiile liderilor PSD care au spus că nu susţin graţierea faptelor de corupţie.

Propunerea a trecut cu cinci voturi pentru (PNL, USR şi UDMR) şi patru abţineri (PSD şi ALDE).

Fostul premier Victor Ponta consideră că este necesară demisia colegului său de partid Șerban Nicolae, în urma scandalului de la Comisia Juridică privind grațierea faptelor de corupție.”Ce a fost ieri la Comisia Juridică de la Senat a fost o comedie proastă – ce a fost azi e o tragedie sinistră! Faptul că Șerban Nicolae încă nu și-a dat demisia afectează grav și imaginea PSD și respectul pe care el personal încă îl mai avea din partea colegilor”, a scris Ponta pe Facebook joi, după ce Comisia a revenit asupra votului de miercuri.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.