Război între Mircea Badea şi Oreste

Proeteni de o viaţă întreagă, cei doi realizatori tv s-au certat la cuţite transmiţându-şi mesaje de adio pe o reţea de socializare. Unul dintre cei doi, veţi vedea care a recurs şi la un limbaj pe care îl reproducem cu „bulină roşie”.

Roşia Montana, subiect de divergenţă.

Mircea Badea şi Oreste Teodorescu au fost aproape nedespărţiţi în ultimii 20 de ani. Ei au realizat şi emisiuni tv împreună, iar în ultimul timp, se întâlneau şi ca invitaţi în studioruile Antenei 3 la unele talk-show-uri. În ultimul timp, relaţiile celor doi s-au răcit. Motivul, poziţiile diferite faţă de două subiecte care au împărţit România în două: exploatarea cu cianuri de la Roşia Montana şi euthanasierea câinilor comunitari.

Oreste Teodorescu a participat în Bucureşti la unele mitinguri anti-Roşia Montana şi a făcut o serie de declaraţii împotriva exploatării cu cianuri, în calitate de invitat, la Realitatea TV. Mircea Badea, în talk-show-ul său, a mers pe altă linie, favorabilă exploatării şi ironizând pe manifestanţii şi curentul ecologic, curent care câştigă din ce în ce mai mult teren în România. De fapt, Mircea Badea continua altor moderatori şi invitaţi permanenţi ai postului care au pledat deschis pentru exploatare, chiar şi atunci când s-au organizat dezbateri cu toate părţile implicate. Nu ştim cine s-a supărat primul pe celălalt, intuim, după tonul postărilor de pe Facebook, că Mircea Badea a făcut primul pas.

Iată ce au postat cei doi pe Facebook:

Oreste Teodorescu: Îmi iubesc prietenii și o voi face toată viața, dar când se întorc împotriva țării și a neamului, din care și ei fac parte, atunci, cu cea mai mare tristețe în suflet, mă întorc și eu cu fața de la ei. În speranța că vom înțelege cu toții că degeaba cucerim lumea dacă ne pierdem sufletul, le spun bunilor mei prieteni: rămâneți cu Bine (le), nu vă vindeți conștiința și rodiți frumos. Cu ori ce preț și ori ce risc, nu vă părăsiți Bucuria. Am citit în ochii voștri teama și frustrarea ca s-ar putea să pierdeți toate comorile de pe pământ. Asta e bine, poate începeți să le faceți în CER. Doamne ajută, vă iubesc și vă aștept! Fie ca Neamul să ne ierte pe toți! Căci Dumnezeu, din această clipă se află doar cu cei curați la suflet, smeriți și blânzi! Pace vouă, pace tuturor!”,

Mircea Badea: „Azi un prieten cu care am trăit o viață a ales să se sinucidă din lumea mea bă….se cu stropi. A făcut-o emanând niște blestemații și niște ticăloșii cu duhoare pestilențială care m-a doborât. O să mă ridic. Nici delirul mistic inept, de prostovan, tip Becali, nici eventuale inspirații de sorginte dacică nu pot justifica monstruozitatea gestului imund. Așadar, oricât mă voi mai tăvăli în chinuri, dacă ai ales să te sinucizi înjunghiindu-mă, pentru mine ești mort. Nu voi ține slujbă. Nici doliu.

 Ulterior, conform AM Pres, Oreste a mai făcut următoarea postare:„Săracilor care își numără banii le spun: <<Decât să trăiești murind, mai bine să mori trăind! Decât să îmbrățișezi toată viata un purcoi de bani, mai bine îți strângi în brațe, un prieten, într-o zi!>>”.

Şi „soluţia finală” privind câinii i-a despărţit

Oreste Teodorescu a avut o poziţie constantă faţă de câinii fără stăpân. El s-a pronunţat public pentru scoaterea lor de pe străzi dar totodată s-a pronunţat categoric împotriva euthanasierii. Pe site-ul Petitieonline.ro, Oreste Teodorescu a iniţiat o Petiţie impotriva eutanasierii cainilor comunitari din Romania si adapostirea acestora in spatii special amenajate. Până în prezent, peste 300 de persoane au semnat petiţia.

Care a fost poziţia lui Mircea Badea faţă de câinii comunitari. Redăm una singură, ultima (dacă am căuta în arhive, am putea avea chiar surprize, dar în sens opus): „Câinii fără stăpân nu sunt câini”. Ne întrebăm dacă în gândirea domnului Mircea Badea, pe oamenii străzii, adică pe cei fără un acoperiş asupra capului, îi consideră oameni.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Andreea Cristescu 134 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.