Război pe legea alegerilor locale

Liderul deputaților PNL, Ludovic Orban, a susținut, joi, că PSD nu dorește ca alegerile locale de anul viitor să se organizeze pe noua lege electorală, spunând că este un „boicot ascuns” al social-democraților, deoarece adoptarea acestei legi ar trebui făcută până cel târziu la 1 iunie, transmite Agerpres.

El a precizat că dorește să tragă un semnal de alarmă cu privire la legea alegerilor locale, „care se află într-o urgență reală”.

„Pentru alegerile locale, termenul limită de promulgare este în jurul datei de 15 iunie, pentru că alegerile locale trebuie organizate în jurul acelei date, întrucât expiră mandatele aleșilor locali care au intrat în mandat în 2012. Aș vrea să trag un semnal de alarmă și cred că ar fi foarte potrivită o consultare organizată de președintele României, pentru că simt un boicot, nu fățiș, ci un boicot ascuns din partea formațiunilor politice, în principal un boicot din partea PSD, care, în opinia mea, nu își dorește ca viitoarele alegeri locale să fie organizate în baza noii legi adoptată de comisia de cod electoral”, a spus Ludovic Orban.

El a motivat că acest „boicot” este evident prin modul în care se procedează, în Senat, prima cameră sesizată în cazul legilor electorale, unde „proiectul de lege a fost transmis spre avizare la mai multe comisii, inclusiv la cea de drepturile omului”.

„Termenele programate pentru începerea dezbaterilor sunt după Paște, după data de 15 aprilie, ceea ce înseamnă că Senatul nu va începe dezbaterea în plen înainte de 1 mai, ceea ce, după opinia mea, semnifică practic imposibilitatea de a adopta legea în timp util, ținând cont și de faptul că, dupa adoptarea legii, mai există un termen pentru atac la Curtea Constituțională și de asemenea există un termen în care președintele poate să promulge legea”, a mai afirmat prim-vicepreședintele PNL, Ludovic Orban.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.