Războiul beizadelelor din Israel

Războiul „fiilor”, care face deliciul media israeliene, a început după ce câinele familiei Netanyahu, Kaya, şi-ar fi făcut nevoile într-un parc din Ierusalim iar dejecţiile nu ar fi fost adunate, scrie realitatea.net. Câinele Kaya, adoptat dintr-un refugiu de soţii Netanyahu, a căpătat notorietate încă din anul 2015, când a muşcat doi invitaţi la o recepţie. Cuplul Netanyahu a fost atunci nevoit să-l plaseze temporar în carantină.

Parlamentul a aprobat însă miercuri, înaintea unui vot definitiv, un text în primă lectură supranumit „legea Kaya”, care prevede că un câine care a muşcat pe cineva nu mai trebuie trimis obligatoriu la un adăpost pentru câini, ci poate fi consemnat la domiciliu, a relatat presa israeliană.

În cele din urmă nu s-a stabilit cu certitudine dacă patrupedul familiei Netanyahu şi-a făcut sau nu nevoile în parc, iar povestea ar fi putut rămâne în aer dacă Molad, o organizaţie defavorabilă prim-ministrului de dreapta, nu ar fi revenit duminică pe Facebook cu un articol cu titlul „Cinci lucruri pe care nu le ştiaţi despre moştenitorul coroanei, Yair Netanyahu”.

Yair întreabă de ce fiii foştilor şefi ai guvernului Shimon Peres, Ariel Sharon şi Ehud Olmert nu au parte, potrivit lui, de acelaşi tratament din partea anumitor organizaţii, pe care le acuză că sunt împotriva familiei sale.

Omri Sharon, de exemplu, a petrecut patru luni în închisoare în 2008 pentru finanţarea ilicită a campaniilor electorale ale tatălui său, care a murit între timp.

Yair Netanyahu vorbeşte şi despre „relaţiile interesante” ale unuia dintre fiii lui Ehud Olmert „cu un bărbat palestinian”, părând să insinueze că este homosexual şi sugerând că acesta a pus în pericol „securitatea ţării” prin această legătură.

Yair Netanyahu şi-a încheiat mesajul cu două emoji, dintre care unul reprezintă un deget mijlociu ridicat, iar celălalt o grămadă de excremente care zâmbeşte.

Ariel Olmert i-a răspuns direct pe Facebook: „Salut Yair Netanyahu, sunt fiul secret al lui Olmert, fiul homosexual, cel care trăieşte cu un palestinian şi care a fugit cu el la Paris”. De fapt, povestea este „total mincinoasă”, precizează el. „Îmi plac femeile, trăiesc cu una dintre ele şi avem o fiică”, a adăugat Ariel Olmert.

„Marea problemă sunt rasismul şi tendinţele homofobe”, a mai spus el, precizând că, „din principiu”, adun excrementele propriului câine, scrie Agerpres.

Scandalul are loc pe fondul interogatoriilor la care este chemată soția pemierului israelian, Sara Netanyahu. Sara Netanyahu a răspuns întrebărilor anchetatorilor timp de două ore, afirmă radioul public. Acuzația care i se aduce este de a fi deturnat fonduri publice în scopul unor cheltuieli personale, în reședința privată și cea oficială folosită de prim-ministru.

Nu este prima oară când soții Netanyahu sunt anchetați, reamintește AFP. Nici de această dată poliția nu a făcut niciun fel de declarații. Ministrul justiției, Ayelet Shaked, a apreciat că premierul nu are obligația legală de a demisiona dacă se depun mărturii împotriva sa. Ea a arătat că deocamdată nu există acuzații oficiale și a explicat că „acest gen de decizie îi aparține procurorului general și procurorului de stat”

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.