×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 5 ore
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Vineri, 22 septembrie 2017, 03:40
EUR (€)
-0.0002 ↘
4.5987 RON
USD ($)
+0.0318 ↗
3.8593 RON
• • •
Noi informații la dosarul posibilei destituiri a lui Trump
Răzbunarea directorului FBI

La o săptămână după ce preşedintele Donald Trump l-a demis pe directorul FBI, James Comey, The New York Times a publicat un extras dintr-un document redactat de acesta din urmă, care sugerează că preşedintele se poate face vinovat de obstrucţionarea justiţiei.

În luna februarie, lui Comey i s-ar fi cerut să oprească investigaţia în cazul legăturilor cu cercurile ruse ale generalului Michael Flynn, fostul consilier pentru securitate naţionala al preşedintelui. „Sper că puteţi renunţa“ la anchetă, i-a spus Donald Trump lui James Comey, argumentând că Michael Flynn este „un tip bun“ şi că nu făcuse nimic rău. Comey nu a dat niciun răspuns în ce priveşte ancheta, ci a fost de acord doar cu faptul că Flynn este „un om bun“.

Aceste noi informaţii scandaloase care-l vizează pe Trump vin după ce un alt mare cotidian, The Washington Post, scria că preşedintele le-ar fi comunicat ministrului rus de Externe şi ambasadorului rus în SUA informaţii secrete despre organizaţia Stat Islamic, o gafă uriaşă care compromite activitatea serviciilor americane şi aliate, susţine presa americană.

Rămâne însă o întrebare: care sunt sursele acestor informaţii care, în opinia tot mai multor analişti, pot constitui motivul iniţierii procedurii de destituire a lui Trump? În cazul Washington Post, sursele sunt „foşti şi actuali oficiali ai Statelor Unite“. În cazul New York Times, sursa este „unul dintre asociaţii lui Comey, care i-a citit unui reporter fragmente din documentul“ redactat de fostul director FBI. Preşedintele Trump este ţinta unor atacuri concertate, bazate mereu pe scurgeri de informaţii de la vârful administraţiei şi serviciilor secrete. De altfel, acest lucru este menţionat chiar în documentul redactat de fostul director FBI: în întâlnirea amintită, Trump a discutat despre valul de scurgeri de informaţii. Se pare însă că directorul FBI era chiar una dintre sursele acestor scurgeri.

Pe calea spre impeachment?

Preşedintele Trump a declarat că avea tot dreptul de a transmite informaţii clasificate oficialilor ruşi, un lucru confirmat şi de rivalii săi politici. Apoi, Trump a susţinut că nu a solicitat niciodată oprirea unei investigaţii FBI. De ce aceste poziţii ale preşedintelui nu sunt luate în seamă? Opinia istoricului american Allan Lichtman este că Trump are un mare handicap din cauza lipsei de experienţă politică şi a înclinaţiei sale către minciună, deseori un atu în lumea afacerilor, nu însă şi la Casa Albă. „De-a lungul vieţii, Trump a evitat să dea socoteală pentru acţiunile sale în afaceri. Însă ca preşedinte, el nu poate să-şi declare falimentul, nu poate întoarce spatele. El este responsabil. Iar responsabilitatea sa ultimă este destituirea“, spune Lichtman.

Călin MarchieviciPublicat Joi, 18 mai 2017
5050
 | 6
 | 19
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
limba noastră
0
impeachment, ce cuvânt greu de citit.
Publicat Vineri, 19 mai 2017
+Răspunde
hi hi ho
+2
Eu ii doresc SUCCES lui Trumpf....sa faca ce a facut Erdogan cu toti sectantii lui Sorosh care vor globalizare si comunism globalist...
Publicat Vineri, 19 mai 2017
+Răspunde
ILeo
+4
Si la americani FBI si CIA sunt stat in stat. Vehementa acestui fost director FBI, James Comey si a "oficialilor" prin care sustin ,dar nu probeaza ca Trump ar fi transmis informatii clasificate rusilor, este calul d e bataie ,dar mai este cale lunga. Doar ei, FBI si CIA sa comercializeze, sa faca presiune si sa manipuleze informatiile de orice gen, ne intrebam si noi in ce masura sunt astia controlati acolo in America ? Ei sar in capul unui presedinte, deci doar ei stiu ce e "legea"- "legea"pe car eo fac pe tot mapamondul etc.si ale carei rezultate se vad. Deci persista intrebarea-ce e legal su nelegal in tot acest razboi, poate pornit de Trump sa le taie macaroana si din avantul de nestavilit ? Presa arunca fumigene sau spune adevarul, oricum ar fi s-ar putea ca prin minune americanii sa aiba temelii solide in aflarea adevarului. Totusi incrancenarea atacurilor la adresa personala a lui Trump pe tema "rusilor" ,e ceva bizar, mai au putin si-l declara spion etc. La americani presedintele chiar nu are nici-o competenta de comunicare pe plan international, si atat de inconstient sa fie Trump incant "sa vanda secrete" ?S-a terminat cur ecunoasterea lui Hillary Clinton legat de acele emailuri secrete de serviciu scrise de ea in particular etc.? Deci nu stim adevarul daca e o conspiratie sau nu etc. Presa americana e un triunghi al bermudelor,dand tonul fast sau nefast,mai degraba ultimul ,pe re,manipulare si dezinformare asa ca un mare semn d e intrebare e tot ce vine de peste ocean ,dau si aia batalia lor crunta interna intestina... Care batalie e de secole ...FED si asa mai departe...Va infrange Trump gheara de otel a dominatorilor lumii si ai Americii? Fara raspuns...
Publicat Vineri, 19 mai 2017
+Răspunde
lili
-5
In ce hal ajunge o tara cand in fruntea ei sta un individ inconstient si iresponsabil....ceva de genul asta, dar din alte cauze, este Venezuela cu Maduros al ei...tara superbogata in Petrol, cu oamenii ajunsi muritori de foame...
Publicat Vineri, 19 mai 2017
+Răspunde
Eduard Dracul
+10
Este clar ca globalisti nu s-au impacat cu pierderea a patru ani si incearca prin oricemijloace sa revina la putere. Bine macar ca stim ca presa e de rahat si mai avem internetul!
Publicat Vineri, 19 mai 2017
+Răspunde
Cultura generala si simtul masurii
+12
O gafa uriasa ca a transmis informatii secrete?! Imi pare rau, dar va lipseste si cultura generala si simtul masurii. Presedintele unei tari decide ce trebuie sa spuna si ce nu si cui. Ia vedeti, cate informatii secrete au dat Churchill si Roosvelt lui Stalin? I-a anchetat cineva?
Publicat Joi, 18 mai 2017
+Răspunde
escu @ Cultura generala si simtul masurii
+8
Dar pe Băsescu și Johannis i-a verificat cineva?
Publicat Vineri, 19 mai 2017
+Răspunde
SOBOLANU
-8
NASOL DACA INCEPE SA VB FOSTUL DIR AL FBI DESII FUSESE ATENTIONAT SA NU VORBEASCA ARE COLOANA SI NU DEZMINTE SERVICIUL NU POATE DEMONIZA FBI !!!!!!TRUMP CHIAR ARE O MARE PROBLEMA PE ZI CE TRECE, TAVALUGUL S A PORNIT !!!!!!!
Publicat Joi, 18 mai 2017
+Răspunde
Nicu Olahus
+16
Interesant ! Evre.mea mondiala s-a asezat sa-l toace pe Tramp. Presa americana si europeana este in mana lor. Le-a deranjat aranjamentele.
Publicat Joi, 18 mai 2017
+Răspunde
Observator
+26
Este limpede ca alegerea lui Trump a stricat toate planurile sistemului. Deci, incearca pe orice cale sa fabrice informatii care sa duca la destituire. Acum 50 de ani, l-ar fi impuscat ca pe JFK. Astazi, se lucreaza ceva mai subtil, avand la dispozitie un instrument ca Internetul, pe care poti face propaganda cat vrei. Dusmanii lui Trump sunt in America si nu undeva in exterior.
Publicat Joi, 18 mai 2017
+Răspunde
marcu
+25
Pai ce credeați bre oameni buni ca-n SUA nu exista un stat paralel? Exista ,cum sa nu existe! Acolo, mai mult ca oriunde-n lume, banu' dicteaza! Trump si-ai lui au scurmat musuroiu' și toate viețuitoarele din sistem din subteran su la vedere, au început sa se cațere pe el și sa-ncerce sa-l neutralizeze. E deranj mare pen'ca Trump vrea sa pună randuiala în economie, vrea s-aducă banii și locurile de munca înapoi în SUA. Vrea sa scoată America din tot felul de afaceri dubioase, din războaie fără niciun rost, războaie care produc bani numai pt un număr restrâns de oameni, și omoară fără niciun rost militari americani. Presa, care aparține în majoritate statului paralel, a pus tunurile pe Trump , numai ca orbita de flytu' trumpinan, a uitat un de un combatant, deocamdată destul de tăcut, anume o mare parte din poporul american care s-ar putea sa iasă și el în strada cu tot cu armamentu' adevărat (și nu de jucarie) aflat in casa fiecărui cetățean american .Dacă nu se liniștesc și tot încearcă sa-l dea jos pe Trump prin orice mijloace mai ales nepermise, s-ar putea ca americanii sa-și apere cu arma-n mans președintele ales legal. Chestia asta o știu și complotistii din statul paralel așa încât sunt convins ca ,pana la urma ,se vor obișnui cu gandu' ca ei și-ai lor au pierdut totuși alegerile.
Publicat Joi, 18 mai 2017
+Răspunde
Eduard Dracul @ marcu
0
Nu m-ar deranja deloc un razboi civil in USA. Chiar deloc :D
Publicat Vineri, 19 mai 2017
+Răspunde
Recomandate
Clauză
Publicat acum 20 ore şi 26 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
5 articole/ Actualizat Sâmbătă, 09 septembrie 2017
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Miercuri, 20 septembrie 2017
Ioan Buduca

Singurele forțe reale care se opun reformei Toader sunt cele care compun Sistemul: factorul intern (procurorii) și factorul extern (ambasadorii).

Ioan BuducaPublicat acum 7 ore şi 57 minute