Răzbunarea lui Putin: Ești turc, rusul nu te mai angajează

Președintele rus Vladimir Putin a semnat sâmbătă un decret care prevede o serie de sancțiuni pentru Turcia, în replică la doborârea unui bombardier rus de către aviația turcă la frontiera siriană marți, informează agențiile de presă internaționale, citate de Agerpres.

Măsurile pregătite de guvernul rus, care „vizează asigurarea securității naționale și a cetățenilor ruși”, prevăd interdicția de a efectua zboruri charter între Rusia și Turcia, interdicția angajatorilor ruși de a angaja muncitori turci de anul viitor și interzicerea importului anumitor mărfuri turcești, conform textului decretului publicat de Kremlin.

Începând de la 1 ianuarie 2016, angajatorii ruși „nu vor mai putea să recruteze personal dintre cetățenii Republicii Turcia”, se menționează în decret, care limitează astfel și posibilitatea pentru „organizațiile sub jurisdicție turcă” de a lucra pe teritoriul rus.

Textul mai prevede, fără a preciza o dată, „interdicția sau limitarea importurilor anumitor tipuri de mărfuri venind din Republica Turcă”, în baza unei liste care urmează să fie stabilită de guvernul rus dar care nu a fost încă făcută publică.

Potrivit serviciului de presă al Kremlinului, citat de agențiile ruse de presă, Vladimir Putin și-a însărcinat guvernul să „să stabilească o listă de bunuri și servicii la care măsurile economice nu se vor aplica”.

În plus, Vladimir Putin „a cerut guvernului rus să ia măsuri pentru interzicerea transportului aerian charter între Rusia și Turcia”, în timp ce tour-operatorii ruși ar trebui „să se abțină să propună cetățenilor ruși produse implicând vizite pe teritoriul Turciei”.

Pe de altă parte, companiile aeriene turce vor trebui să se supună mai multor controale pe teritoriul rus, „din motive de securitate”.

Decretul oficializează și restabilirea regimului vizelor pentru turci, anunțată vineri de ministrul de Externe, Serghei Lavrov.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.