Răzbunarea știucilor lui Dragnea și Grindeanu

Premierul Sorin Grindeanu l-a schimbat din funcția de guvernator al Deltei pe Grigore Baboianu, după ce oficialul l-a criticat pe liderul PSD Liviu Dragnea și pe prim-ministru în legătură cu știucile capturate de aceștia în Deltă.

Grindeanu l-a numit pe Mălin-Matei Mușetescu în funcția de guvernator, cu rang de subsecretar de stat, al Administrației Rezervației Biosferei „Delta Dunării”.

Oficial, cele două decizii au fost luate la propunerea vicepremierului, ministru al Mediului, Grațiela Gavrilescu.

La începutul acestei luni, fostul guvernator Grigore Baboianu i-a criticat pe premierul Sorin Grindeanu și pe liderul PSD pentru faptul că s-au lăudat cu știucile capturate în Deltă, în loc să promoveze pescuitul sportiv.

Baboianu a spus că Grindeanu și Dragnea „ar fi putut să arate știuca, să o pupe și să îi dea drumul în apă”.

„Domnul premier și domnul președinte al partidului au avut acele permise de intrare în Delta Dunării. M-aș fi bucurat dacă cei doi sau unul din ei arătând o știucă de dimensiunile… este un trofeu! Nu poți să-l lași să moară! Ar fi putut demonstrativ, să o arate, să o pupe, să-i dea drumul în apă. Să zică: ”Domnule, așa faceți în Delta Dunării!” Da, cu siguranță, la următoarea descindere, un alt guvernator va putea să arate un astfel de exemplu din partea…”, a afirmat fostul guvernator într-un interviu.

Întrebat de ce spune ”un alt guvernator”, acesta a replicat: „Păi dacă dacă dau astfel de exemple”.

Remarcile lui Baboianu l-au deranjat la acea vreme pe Liviu Dragnea.

„Am arătat captura, i-am dat drumul, n-am pupat-o. Dacă domnul guvernator consideră necesar, poate să-mi dea amendă”, spunea Liviu Dragnea, întrebat cum comentează criticile guvernatorului.

La sfârșitul lunii martie, Dragnea anunța pe Facebook că l-a învățat pe premierul Grindeanu să pescuiască, făcând dovada cu cele două fotografii alăturate.

„În acest sfârşit de săptămână, l-am învăţat pe Sorin să pescuiască. Marea ruptură între Parlament şi Guvern a avut loc: eu am prins 17 ştiuci şi el 9. Eu cred că e foarte bine pentru un începător care nu pusese niciodată mâna pe o lansetă! La vâsle, un ecologist: Marcel Ciolacu”, scria Dragnea pe 26 martie pe rețeaua de socializare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8515 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.