Reacția lui Băsescu la lansarea lui Ponta pe Arena Națională

Președintele Traian Băsescu l-a comparat duminică pe premierul Victor Ponta cu liderul nord-coreean Kim Jong-un.

Băsescu a fost întrebat duminică de ziariști dacă a urmărit lansarea candidaturii lui Victor Ponta de la Arena Națională.

„Am văzut-o la jurnalele voastre, pentru că mi-era greu să urmăresc un asemenea eveniment, seamănă leit cu ce am văzut la Kim Jong-un asta. Acest om și-a pierdut controlul. Va fi vai de noi cu un președinte ca Ponta – Kim Jong-un”, a răspuns Băsescu, prezent în Parcul Herăstrău ca să semneze pentru candidatura lui Udrea la Președinție.

Băsescu a avut în schimb numai cuvinte de laudă pentru Udrea, precizând că a venit în Parcul Herăstrău din proprie inițiativă ca să semneze pentru candidatura acesteia.

„Mi-am dat seama că nu semnasem pentru candidata susținută. Am sunat la Tomac — unde strângeți semnăturile?”, a spus Băsescu precizând că, dacă Udrea n-a venit să-i solicite semnătura, a trebuit să ia el inițiativa.

„Am semnat în candidatul în care cred”, a mai declarat Traian Băsescu.

„E un om loial, obiectivelor ei, dar şi apropierii politice de Emil Boc şi e mine. Nu a basculat funcţie de cum i s-a părut că merg voturile. A rămas chiar unde erau voturi mai puţine, dar şi-a menţinut punctele de vedere. De exemplu, putea foarte bine să se alieze noii alianţe PDL-PNL. Nu a făcut-o, pentru că nu s-a regăsit printre cei care tocmai semnaseră pentru suspendarea mea”, a făcut Traian Băsescu portretul lui Udrea, completând: „Sunt convins că ţine şi la o justiţie independentă, este un om care gândeşte mult la locurile de muncă (..) Cred că am semnat pentru cine trebuie”.

Președintele a făcut o comparaţie și între Elena Udrea şi Victor Ponta.

„Mă uitam, în trei ani şi jumătate, ca ministru, Elena Udrea a semnat 6.000 de acorduri de finanţare, pe proiecte. Păi tot Guvernul ăsta, în doi ani şi jumătate, nu a semnat 6.000 de proiecte. A creat locuri de muncă, tăcut şi fără să spună altceva”, a spus Băsescu despre preferata sa la Președinție.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8515 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.