Reacția lui Mircea Ionescu Quintus la plecarea lui Blaga

Președintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, s-a declarat convins că Vasile Blaga nu a făcut „lucruri incorecte”, după ce fostul copreședinte al liberalilor a fost plasat sub control judiciar pentru trafic de influență.

”Din experiența îndelungată pe care o am, partidul nu trece pentru prima oară prin momente de cumpănă. Din păcate, iată că ele se repetă și întâmplarea tristă și suprinzătoare pentru mine cu retragerea domnului Blaga din funcțiile pe care le îndeplinea față de acuzările care i se aduc… Atât cât îl cunosc, sunt convins că domnul Blaga nu a făcut treburi incorecte. E un om corect, am încredere în nevinovăția sa și aștept ca lucrurile să se lămurească. Până atunci, însă, trebuie să lămurim noi ce se întâmplă în lipsa sa”, a declarat miercuri seară președintele de onoare al PNL într-o intervenție telefonică la B1 TV.

Mircea Ionescu Quintus a anunțat totodată că unii liberali din vechiul PDL nu ar dori să facă nicio propunere în locul lui Blaga.

”Știu că sâmbătă va fi o întâlnire a fostului birou de conducere PDL, nu cel reunit, și cu această ocazie se pune problema dacă ei vor hotărî să propună sau nu pe cineva în locul domnului Blaga în calitate de copreședinte al partidului. După părerea mea, este hotărârea lor, o vor lua cu interes pentru PNL în întregime, nu ne amestecăm în ce hotărăsc. Se pare că unii dintre cei care ar fi să dezbată această problemă ar dori să nu facă nicio propunere de înlocuire a domnului Blaga și ca un respect față de el și pentru a nu produce în rândurile lor probleme, pentru că atunci când domnul Blaga a fost desemnat ca președinte, ei au avut o dezbatere îndelungată în partid. Pentru întregul partid e o stare de emoție. La un asemenea eveniment neașteptat nu se pot lua cele mai potrivite hotărâri”, a precizat acesta.

Quintus a mai declarat pentru presă că în momentul de faţă nu este potrivit ca PNL să rămână la un singur preşedinte „pentru că asta înseamnă un Congres şi un Congres nu se poate pregăti mai curând de o lună, o lună şi ceva”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8499 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.