Reacția lui Nichita după ce a fost reclamat la CSM

Primarul suspendat al Iașiului Gheorghe Nichita neagă declarațiile pentru care Uniunea Națională a Judecătorilor (UNJR) a cerut Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) să sesizeze Inspecția Judiciară, acuzând publicația locală care a furnizat informația de „campanie de presă mincinoasă”.

UNJR a solicitat CSM să sesizeze Inspecţia Judiciară după ce Gheorghe Nichita ar fi declarat că a fost protejat de șefii SRI să nu aibă dosare penale. În replică, Nichita se apără susținând că „nimic din acel articol nu este adevărat, este ficțiune de la un capăt la celălalt”.

„În ultimele săptămâni, am luat act cu stupoare de campania de presă mincinoasă desfășurată la adresa mea de cotidianul local Bună Ziua Iași. Articolele aduse în spațiul public conțin numai neadevăruri, calomnii, atacuri la persoană, fiind totodată îndreptate și împotriva familiei mele. Mai mult, materialele de presă reprezintă un atentat și la libertatea mea, cel mai recent articol publicat de Bună Ziua Iași fiind o înșiruire de grosolănii, de minciuni, de fapte inventate, fiind calomniat atât eu cât și procurori, judecători sau șefi de servicii secrete. Nimic din acel articol nu este adevărat, este ficțiune de la un capăt la celălalt”, afirmă Nichita într-un comunicat transmis presei.

Pentru a-și justifica afirmațiile, Nichita invocă o ‘farsă’ de 1 aprilie făcută același cotidian local Bună Ziua Iași care cuprindea, „chipurile”, un interviu cu soția lui. „Acel interviu n-a existat niciodată, fiind o simplă invenție de presă. Însă, în acest an, acel articol a fost reluat și, deși nicio virgulă din el nu este adevărată, a fost preluat inclusiv de ziare și televiziuni centrale, altfel respectabile. Sunt de notorietate informații din spațiul public că patronul publicației Bună Ziua Iași, condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru șantaj prin presă, sprijină colegi din PSD pentru a accede la conducerea Primăriei Iași și a filialei locale a partidului. Eu nu pot fi șantajat”, mai spune Nichita.

Publicația Bună Ziua Iași a prezentat vineri prespuse discuții pe care Gheorghe Nichita le-ar fi avut cu apropiații săi din PSD Iași, în care acesta s-ar fi lăudat că și-a rezolvat problemele cu justiția și că a avut protecție de la SRI. „Eu mi-am rezolvat problemele cu justiția, înțelegeți voi (frecându-și două degete – n.r.). Această țară este condusă de generalul Florian Coldea, pentru că președintele Klaus Iohannis nici nu știe ce are de făcut. Să fie foarte clar pentru toată lumea. Eu am fost susținut pe linia serviciilor cât a fost George Maior, șeful SRI și nu mi s-a întâmplat nimic. Dar să știți că nici de acum nu mi se poate întâmpla nimic! Nimeni nu are ce să-mi facă mie nimic. Eu am deținut controlul atâția ani și-l voi deține și de acum înainte”, le-ar fi spus Nichita apropiaților săi în ședințe, conform site-ului bzi.ro.

Duminică, UNJR a cerut Consiliului Superior al Magistraturii să sesizeze Inspecţia Judiciară ca urmare a acestor declarații.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.