Reacția lui Talpeș la declarațiile fostei soții a lui Condrea

Fostul director al Serviciului de Informații Externe Ioan Talpeș a declarat la B1 TV, referindu-se la afirmațiile fostei soții a lui Dan Condrea, că singura în măsură să se exprime în acest caz este comisia parlamentară de resort, dar că scenariul Laurei Georgescu ar putea fi adevărat, însă îi este greu să creadă că CIA este implicat.

„Nu îmi pot permite să vorbesc altceva. Comisia să lămurească dacă așa ceva a existat și dacă firma respectivă s-a aflat sub controlul vreunui serviciu, ceea ce ar însemna o discuție inflamabilă. Nu cred că CIA a organizat prin România astfel de acțiuni, o astfel de firmă cu misiuni în spații, nu cred că în România, în spații conexe României. Deși în logica spionajului așa ceva este posibil. Pe tot parcursul noului capitalism românesc, au existat astfel de interferențe. Primii capitaliști din România au fost cei care au lucrat cu serviciile anterior, cu Securitatea anterior. Au avut repercursiuni, s-au retras din sistem și s-au angajat în astfel de acțiuni. Relaționările fac parte din natura umană. Dacă cumva serviciile au acționat, atunci trebuie să răspundă”, a spus Talpeș.

Potrivit acestuia, declarațiile fostei soții a lui Condrea sunt greu de probat și cel mai probabil discuțiile vor rămâne la acest nivel. Acesta mai spune că Laura Gerogescu se află sub presiunea momentului și că dezvăluirile acesteia ar putea fi exagerate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.