Reacția lui Udrea după ce numele i-a apărut în documente DNA

Elena Udrea se apără pe Facebook după ce numele i-a apărut într-un document al DNA în scandalul Alina Bica, susținând că nu a intervenit „niciodată”, „în nicio situație” „pentru nimeni”.

Udrea se întreabă totodată, referindu-se la Robert Turcescu, „dacă este normal ca un astfel de document să fie dat, pentru a apărea „pe surse”, unui fost colaborator (sau actual) al Serviciilor”.

„Citesc pe blogul lui Robert Turcescu un document oficial DNA! În primul rând pun întrebarea: dacă este normal ca un astfel de document să fie dat, pentru a apărea „pe surse”, unui fost colaborator (sau actual) al Serviciilor? Încă nu știm al căror Servicii.
Pentru ca îmi este amintit numele într-o înșiruire, fac următoarele comentarii:
– NU AM NICIO LEGĂTURĂ cu presupusa intervenție la ANRP făcută pentru a fi aprobat un dosar de restituire pentru Gh. Stelian
– NICIODATĂ, în NICIO SITUAȚIE, nu am intervenit pentru NIMENI la conducerea ANRP, nu am vorbit cu NICIUN reprezentant al acestei instituții pe care, de altfel nici măcar nu-i cunoșteam. Așa cum am precizat deja, nu am știut că Alina Bica, cu care eram colegă în Guvern la acea dată, era reprezentanta Ministerului Justiției la ANRP. Dar, în legătură cu anumite informații care mi-au ajuns la urechi în acea perioadă, despre posibile ilegalități comise de Președinta Agenției, am vorbit cu colegi din conducerea partidului. Dar nu numai cu colegi!!! Toți cei cărora le-am reclamat mi-au spus că mă însel, că nu se probează nimic… Justiție până la capăt înseamnă și adevăr până la capăt! Tic tac…tic tac…”, a scris Udrea duminică pe contul său de Facebook.

Fostul procuror şef al DIICOT, Alin Bica, ar fi primit o cotă-parte dintr-un teren în Snagov, aparţinând fostei soţii a lui Dorin Cocoş, iar acesta din urmă, fiul său şi Elena Udrea ar fi primit bani, în urma implicării în despăgubirea lui Gheorghe Stelian pentru un teren supraevaluat.

În documentul DNA în care Alina Bica este acuzată că a luat mită de la Ioan Niculae se vorbește și despre afacerea de la ANRP, unde Bica era membru al Comisiei pentru Stabilirea Despăgubirilor. O parte din acțiunile obținute la Fondul Proprietatea în urma acestei afaceri, spun procurorii, „au fost tranzacționate, iar o parte din bani au fost direcționați către membrii familiei Cocoș (Cocoș Dorin, Cocoș Alin și Udrea Elena Gabriela)”. Pentru serviciile aduse, Alina Bica ar fi primit, „fără a plăti contravaloarea, o cotă parte dintr-un teren situat în Snagov, în suprafață de 4425 de metri pătrați, aparținând numitei Chiriac Olguța”, fosta soție a lui Dorin Cocoș și mama lui Alin Cocoș.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Alexandru Visan 3297 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.