Reacția Moscovei după interceptarea avionului american

Ministerul rus al Apărării a afirmat sâmbătă că a trimis vineri un avion de luptă pentru a intercepta un avion american care se apropia de granițele sale deasupra Mării Baltice, deoarece aparatul american și-a dezactivat transponderul, care este necesar pentru identificare, relatează agenția Reuters.

Pentagonul a anunțat că un avion RC-135 al US Air Force a efectuat un zbor pe o rută obișnuită în spațiul aerian internațional și că un avion de luptă rusesc de tip SU-27 l-a interceptat într-un mod „periculos și neprofesionist”.

CNN a relatat că avionul rusesc s-a apropiat până la circa 30 de metri de aparatul american și a efectuat un tonou.

„Toate zborurile avioanelor rusești au loc în conformitate cu reglementările internaționale privind folosirea spațiului aerian”, a declarat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat.

„US Air Force are două soluții: fie nu mai zboară în apropiere de granițele noastre, fie activează transponderul pentru identificare”, se precizează în comunicat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.