Reacția Patriarhiei după ce părintele Arsenie Boca a fost transformat în agent electoral

Patriarhia Română precizează, după ce PSD a fost acuzat că distribuie icoane cu părintele Arsenie Boca pe care este imprimat și un mesaj electoral de susținere a lui Victor Ponta, că distribuirea unei fotografii cu chipul părintelui reprezintă o „inițiativă exagerată de campanie electorală”, care nu a avut acordul Bisericii.

„Este o inițiativă exagerată de campanie electorală, probabil a unor membri sau simpatizanți de partid, care nu a avut binecuvântarea sau acordul Bisericii. De altfel, nu este vorba de o icoană, ci de o fotografie cu chipul părintelui Arsenie Boca. Astfel de fotografii nu se sfințesc”, afirmă Patriarhia într-un comunicat transmis joi.

Prim-vicepreședintele PDL Cătălin Predoiu a prezentat joi o icoană cu părintele Arsenie Boca, pe spatele căreia se regăsesc numele PSD și al lui Victor Ponta, candidat la prezidențiale, icoană care le este distribuită alegătorilor.

Astfel, pe spatele portretului cu părintele Arsenie Boca, pe lângă mesajul potrivit căruia icoana „este făcută spre folosul și binecuvântarea tuturor celor care au nevoie de ajutor și tămăduire. Pentru sănătate și mântuire. Sfințit”, se regăsește sigla PSD, alături de mesajul „Victor Ponta președinte”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8516 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.