Dragnea: Eram pregătiți astăzi

Liviu Dragnea a avut o primă reacția după anunțul făcut de președintele Klaus Iohannis privind amânarea luării unei decizii până după Crăciun privind desemnarea premierului.

„Am luat notă de anunțul președintelui cu privire la posibila desemnare după Crăciun, noi am finalizat toate procedurile în 48 de ore, eram pregătiți astăzi.

Îmi pare rău că nu a fost făcut anunțul azi. Am înțeles că președintele dorește să mai aibă discuții. Fiecare cu ritmul lui”, a spus liderul PSD.

„Vreau să atenționez guvernul să nu uite că nu au decât dreptul să administreze treburile curente. Să nu se mai agite atâta cu numiri în ministere, au început să-și care mobila. Pe noi ne interesa ca acest guvern să fie instalat în acest an. Ne păstrăm acest obiectiv.

Eram pregătiți ca mâine-poimâine să poată vota parlamentul guvernul. Dacă președintele anunță premierul marți, atunci vom face tot posibilul să votăm guvernul până la revelion. În parlament în maxim 2 zile putem instala guvernul”, a mai spus Dragnea.

Întrebat de un jurnalist dacă se mai pune problema suspendării președintelui, Dragnea a răspuns:

„Mai vedem. Dacă o va numi pe doamna Shhaideh, nu se pune problema suspendării. Președintele a fost foarte clar, a spus că în Parlament s-a constituit o majoritate. Nu văd cum ar putea să nu o desemneze. Sper că discuțiile pe care președintele vrea să le aibă, să fie cu doamna Shhaideh”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.