Reacţia PSD după ce PNL i-a cerut lui Ponta să amâne lansarea candidaturii

Purtătorul de cuvânt al PSD Dan Șova s-a declarat marţi surprins de solicitarea liberalilor ca premierul Victor Ponta să-şi amâne lansarea candidaturii la președinție în contextul inundaţiilor, spunând că Ponta a lăsat la o parte preocupările politice și s-a ocupat de inundații.

„Am luat act cu mare surprindere de solicitarea făcută de Partidul Național Liberal, conform căreia președintele PSD, Victor Ponta, ar trebui să își amâne anunțul candidaturii la președinție. Dacă ar fi urmărit ce s-a întâmplat astăzi în țară, cei din PNL ar fi văzut și că premierul a fost la datorie toată ziua, că a pus problemele țării pe primul plan și a lăsat preocupările de ordin politic. Victor Ponta s-a comportat ca un om de stat, ceea ce nu se poate spune despre liderii noii Alianțe DA, care după congresul trădării naționale s-au ascuns”, afirmă Șova, într-un comunicat.

Şova mai spune că ziua de 29 iulie, ziua aleasă de Ponta pentru lansarea candidaturii, „este foarte importantă pentru mulți dintre români și are o simbolistică aparte”.

„Dacă cei din PNL au uitat, noi nu am uitat de votul celor 7,4 milioane de români care au cerut demiterea președintelui. PNL s-a compromis și crede că poate diminua din impresia proastă lăsată de predarea partidului către oamenii lui Traian Băsescu, dacă ar reuși să treacă sub tăcere semnificația zilei de 29 iulie”, a mai susținut Șova.

PNL i-a solicitat marți premierului Victor Ponta să-și amâne lansarea candidaturii la alegerile prezidențiale din toamnă, din respect pentru oamenii afectați de inundații.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8501 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.