Reacția Rusiei la noile sancțiuni

Noile sancțiuni ale SUA și Canadei arată din nou că Occidentul nu este interesat în reglementarea conflictului din estul Ucrainei, a afirmat sâmbătă purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Aleksandr Lukașevici, diplomatul rus considerând totodată că aceste măsuri vor compromite procesul politic de soluționare a crizei.

”Noile sancțiuni arată din nou, foarte clar, dezinteresul complet al Occidentului în reglementarea conflictului din sud-estul Ucrainei”, a afirmat Lukașevici într-un comunicat preluat de TASS și RIA Novosti, citate de Agerpres. ”Sancțiunile au scopul de a submina procesul politic” pentru găsirea unei soluții, a adăugat el.

Rusia ”recomandă autorităților de la Washington și Ottawa să reflecteze asupra consecințelor unor astfel de acțiuni”, a mai declarat reprezentantul diplomației ruse, precizând că Moscova elaborează în prezent ”măsurile de răspuns” la noile sancțiuni.

SUA au interzis vineri orice schimburi comerciale cu Crimeea în semn de protest față de anexarea peninsulei la Rusia, decizia americană venind după măsuri similare adoptate de Uniunea Europeană. Tot vineri, Washingtonul a adăugat pe lista sa neagră peste 20 de lideri separatiști din Ucraina care sunt acuzați că „sabotează” stabilitatea țării cu sprijinul Rusiei.

Canada a anunțat la rândul său noi sancțiuni împotriva Rusiei, acestea vizând responsabili politici ruși și separatiști proruși ucraineni, dar și sectorul petrolier și al gazelor naturale.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.