Reacție din tabăra lui Ponta la autodenunțul lui Turcescu

Fostul purtător de cuvânt al Guvernului Mirel Palada comentează într-o postare pe Facebook autodenunțul lui Robert Turcescu, apreciind că mișcarea lui Turcescu ar fi mai degrabă anti-Băsescu decât pro-Băsescu.

„Din felul în care diverse persoane au zis zilele astea diverse chestii, începând cu Meleșcanu și terminând cu Turcescu, e clar că mișcările sunt mai degrabă anti-Băsescu decât pro-Băsescu. Ce s-a întâmplat în seara asta (duminică seară – nr.) cu jurnalistul preferat al lui Băsescu, cel care a moderat finala prezidențială din 2009, este mai mult decât evident pentru cine știe să citească scrisul de pe zid, după cum spunea și tizul meu, Mirel Curea, ori bunul meu prieten Costin Ciobanu. Vorba lui Mirel Curea: se rupe lantzul de iubire”, a scris Palada.

În același timp fostul purtător de cuvânt al lui Ponta apreciază că principala instituție care pierde din acest scandal este presa.

„Dar pe lângă pierderile punctuale, pe persoana fizică, gen „Băsescu pierde”, „Turcescu pierde”, „B1 TV pierde”, să vedem adevărata pierdere generală, principala instituție care pierde sânge cu găleata din acest scandal. Nu serviciile. Nu președinția. Nu guvernul. Nu clasa politică. Nici măcar nasoii ăia cu sondajele lor. Nu. Instituția care moare de cât sânge pierde este presa. Și atunci trag aer în piept și-mi reprim bucuria sinceră, dar retzinută, și-mi amintesc de un anume anonim celebru, unu Turambar, care pe vremuri, într-o viață anterioară, declara cât se poate de electric și de ritos: presa are o problemă”, afirmă Palada pe contul său de Facebook.

Făcând referire la același subiect, Palada a scris într-o postare anterioară tot pe Facebook: „Fabulos. Dezastruos. Catastrofal. Cocoșător de distrugător. Consecințele de imagine sînt muuult mai foarte catastrofale decît cele legale, penale, cătușizante sau ce consecințe mai sînt în acest caz. Vă dați seama ce rezonanță pozitivă va avea această mărturisire în fața electoratului de dreapta, fidelii consumatori de B1 TV, ăia care jură cu mîna pe Macovei și pe Punctul 8 de la Timișoara. Sînt dintre cei care consideră că ce se întîmplă în seara asta este o repetiție, o tatonare pentru ce va ieși Mărețul săptămîna asta pe această temă a ofițerului acoperit. Un precedent care să legitimeze solicitarea retragerii din viața publică a celor demascați. Ei, aș. Parfum de levanțică. Eu, uitîndu-mă la fețele lungi ale celor din studioul B1 TV – da, nu-mi vine nici mie să cred: mă uit la B1 TV – cred că mai degrabă este repetiție generală pentru ce vor simți și ce mutre vor avea în data de 16 decembrie, cînd vor afla rezultatul alegerilor. Hai, că e fain. Disperare, te halesc…”

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8515 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.