Reacție dură a lui Putin la doborârea avionului de către turci

UPDATE Doborârea avionului militar rus este o „înjunghiere în spate” din partea complicilor teroriștilor, a transmis preşedintele rus, Vladimir Putin, după incidentul de la granița Turciei cu Siria, unde un avion rus a fost doborât de aviația turcă. Putin a afirmat, conform Reuters, că incidentul va avea consecințe serioase asupra relațiilor Moscovei cu Ankara, menționând că piloții ruși nu amenințau Turcia.

„Pierderea de astăzi are legătură cu lovitura care ne-a fost aplicată în spate de către complicii terorismului. Nu aș putea califica altfel ceea ce s-a întâmplat astăzi”, a spus liderul rus.

„Acest eveniment tragic va avea consecințe serioase pentru relațiile ruso-turce. Noi am considerat întotdeauna Turcia nu pur și simplu un vecin apropiat, ci un stat prieten. Nu știu cine a avut nevoie de ceea ce s-a întâmplat astăzi, în mod singur nu noi”, a spus președintele rus.

Apelul Turciei la NATO, după ce Forțele Militare Aeriene turce au atacat avionul implicat în lupta împotriva teroriștilor în Siria, seamănă cu încercarea de a plasa Alianța Nord-Atlantică în slujba teroriștilor, a mai comentat Putin.

Putin a subliniat că după acest incident, „în loc să stabilească un contact cu noi (cu Rusia), partea turcă s-a adresat partenerilor săi din NATO pentru a discuta această problemă”. „Ca și cum noi am doborât un avion turcesc, nu ei unul de-al nostru”, și-a exprimat Putin nemulțumirea.

„Oare nu cumva ei (autoritățile turce) doresc să pună NATO în slujba grupării islamice Statul Islamic?”, a mai spus Putin, conform agențiilor de presă străine.

Aviația turcă a doborât marți un avion militar rus care ar fi încălcat spațiul aerian al Turciei în apropiere de frontiera sa cu Siria.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.