Reacţie dură de la PNL

„Victor Ponta luptă cu toate armele din dotare împotriva copiilor din România. După ce a ordonat parlamentarilor PSD să voteze împotriva majorării alocației, prim-ministrul are acum de gând să nu pună în aplicare legea adoptată de Parlamentul României care prevede dublarea acestei alocații”, scrie deputata PNL Cristina Pocora într-un comunicat de presă.

„Victor Ponta a declarat că nu i se pare normal ca alocația să fie aceeași pentru toți copiii. În acest moment nu mai contează însă ce crede sau ce nu crede Victor Ponta. În calitate de prim-ministru este obligat să pună în aplicare o lege adoptată de Parlamentul României.

PNL a spus de fiecare dată că 84 de lei pe lună este o sumă extrem de mică pentru a-i asigura unui copil condițiile unui trai decent, dar față de 42 de lei este, totuși, o evoluție. Următoarea țintă a noastră este să aducem nivelul alocației la 200 de lei pe lună pentru toții copiii, dar suntem conștienți că acest lucru nu este posibil cu resursele bugetare de azi.

Dacă Victor Ponta dorește introducerea unei alocații diferențiate, în funcție de nevoile familiilor, el nu poate coborî nivelul minim al acesteia sub pragul de 84 de lei.

Președintele Klaus Iohannis a promis că va promulga legea privind dublarea alocației pe 1 iunie, de Ziua Copilului. În aceste condiții, prim-ministrul este obligat ca, începând de la 1 iulie 2015, să trimită celor peste trei milioane și jumătate de copii din România alocațiile majorate.

Reamintim doar două dintre motivele pentru care PNL a cerut cu insistență majorarea alocației pentru copii:

  • o aproape jumătate dintre copiii români (48,5%) sunt în risc de sărăcie și excluziune socială
  • o un copil român primește sub 10 euro pe lună, în vreme ce media alocației în Uniunea Europeană este de 210 euro.”
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.