Reacții din opoziție la decizia anunțată de UDMR

Purtătorul de cuvânt al PNL Alina Gorghiu a apreciat joi că decizia UDMR de a ieși de la guvernare este una înțeleaptă.

„Am luat act de această decizie de ieșire de la guvernare a UDMR, care va fi definitivată în decembrie. Mi se pare o decizie firească și înțeleaptă, în contextul în care electoratul maghiar a votat în mod covârșitor cu Klaus Iohannis la alegerile prezidențiale, fiind un semnal suficient de puternic pentru ieșirea de la guvernare”, a declarat pentru Agerpres Alina Gorghiu.

Ea a precizat că PNL va lua în discuție decizia UDMR în forurile de conducere, care se vor reuni în perioada următoare.

„PNL va lua în discuție această decizie a UDMR în forurile de conducere. (…) În cazul formării unei noi majorități, așa cum se știe, o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Ponta va putea fi depusă în sesiunea care începe în februarie”, a adăugat aceasta.

Deputatul PDL Cezar Preda a declarat, la rândul său joi, pentru Mediafax, că ştia de o săptămână că UDMR va ieşi de la guvernare, că Uniunea „nu poate să fie în continuare alături de Ponta şi Dragnea” şi că noul PNL îşi va uni forţele în opoziţie pentru a da jos guvernul.

„Ne vom uni forţele în opoziţie pentru a da acest guvern jos. Când ? Când se poate asigura o majoritate confortabilă în Parlament”, a precizat Cezar Preda.

El a spus că, prin decizia de a ieşi de la guvernare, „UDMR a făcut exact ce trebuia să facă”. „Ştiam de o săptămână asta. UDMR a făut exact ce trebuia să facă, Uniunea nu se poate asocia cu premier şi un guvern care şi-a pierdut busola. Disperarea naşte monştri, iar UDMR nu poate să fie în continuare alături de Ponta, de Dragnea şi de alţii”, a apreciat Preda.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat joi că formaţiunea sa a decis să iasă din coaliţia de guvernare, precizând că aceasta este o recomandare a Consiliului Permanent al Uniunii, iar decizia urmează să fie validată în 13 decembrie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.