Reacțiile lui Cezar Preda și Boc la anunțul făcut de Iohannis

Deputatul PDL Cezar Preda îl critică pe liderul PNL, Klaus Iohannis, pentru anunțul privind denumirea noii formațiuni rezultate în urma fuziunii cu PDL, spunând că nu știe cine l-a mandatat pe acesta să preia Partidul Democrat Liberal „la cheie”.

„Nu știu cine i-a promis domnului Iohannis și nu știu cine l-a mandatat să preia PDL la cheie, dar de astăzi va avea o problemă cu PDL-ul”, a declarat, sâmbătă, pentru Agerpres, Cezar Preda.

Preda a susținut că „un proiect de dreapta ar fi fost minunat, dar nu în felul în care îl vede domnul Iohannis”. „Domnia sa, care se pricepe la afaceri imobiliare, vede fuziunea cu PDL la fel cum se pricepe mai bine. Adică PNL cel vechi deja executat silit pentru datorii la chirii și datorii de campanie se pricopsește cu partidul la cheie care, la Buzău, are două sedii proprii și toate datoriile sunt achitate la zi”, a mai spus Cezar Preda.

Cezar Preda a mai declarat că este posibil ca, în aceste condiții, să se înregistreze și alte plecări din PDL.

La rândul său, fostul preşedinte al PDL Emil Boc a susţinut sâmbătă că ”nu trebuie şterse cu buretele blazonul şi istoria partidului”.

”Nu fac parte din nicio structură de conducere a PDL, părerea mea nu contează, dar punctul meu de vedere rămâne că PDL are un blazon de apărat, a dat de două ori preşedintele României, a dat primari generali ai Capitalei, a avut guvern şi cred că nu ar trebui ştearsă cu buretele istoria PDL. O soluţie de comasare cu un nume nou ar fi soluţia rezonabilă pentru ceea ce înseamnă viziunea PDL. Este, însă, decizia conducerii PDL să aleagă drumul pe care va dori să meargă. Eu nu aş şterge cu buretele blazonul PDL şi o asemenea istorie, poate şi din motive sentimentale, pentru că am fost şapte ani preşedintele partidului”, a spus Boc, întrebat, sâmbătă, de jurnalişti, cum comenteazădeclaraţia lui Klaus Iohannis potrivit căreia PDL a acceptat ca viitorul partid rezultat din fuziunea PNL-PDL să se numească PNL.

Conform lui Boc, actuala conducere a PDL îşi asumă ”răspunderea deciziei” ca viitorul partid rezultat din fuziunea PNL-PDL să se numească PNL.

Președintele Partidului Național Liberal, Klaus Iohannis, a anunțat sâmbătă că PDL a acceptat ca partidul care va apărea în urma fuziunii dintre cele două formațiuni să se numească PNL

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.