Realitate virtuală pentru Windows

HTC Vive și Oculus Rift au reprezentat primele dispozitive care foloseau realitatea virtuală, orientate către consumatorii pasionați de astfel de gadgeturi. Cu toate acestea, odată cu update-ul Fall Creators pentru Windows 10, companiile partenere cu Microsoft vor lansa dispozitive compatibile cu platforma Windows Mixed Reality, notează go4.it.

Dell este una dintre aceste companii partenere și a dezvăluit de curând producția pentru modelul Dell Visor, primul dispozitiv pentru realitate virtuală, care va ajunge pe piață cel mai probabil în această toamnă. Acesta se va numi Dell Visor și este similar cu dispozitivele prezentate în anii trecuți de Acer și HP, realizat cu senzori în interior și care nu necesită un senzor separat pentru poziționarea în spațiu. În partea frontală, Visor dispune de camere video, pentru îmbunătățirea acurateții detectării mișcării, iar compania va oferi și opțiunea de a comanda dispozitivul alături de două telecomenzi de control.

Potrivit primelor informații, nu este clar ce tip de hardware va folosi acest dispozitiv, însă cel mai probabil, va egala în materie de performanță oferta concurentă de la Acer și HP, în timp ce ASUS, Lenovo și alți câțiva producători de hardware vor lansa de asemenea dispozitive comparabile. Prețul a fost stabilit la 350 dolari pentru banda pentru cap și 450 dolari dacă se cumpără la pachet cu cele două telecomenzi de control. În comparație, Oculus Rift și HTC Vive costă în jur de 600 dolari, ambele fiind livrate cu telecomenzi de control și senzori de poziționare. Valve a anunțat compatibilitatea platformei Steam Virtual Reality cu dispozitivele Windows Mixed Reality, deci există deja destul conținut pentru utilizatorii care vor să achiziționeze astfel de dispozitive. Data de lansare oficială a Dell Visor urmează să fie comunicată în viitorul apropiat, în timp ce dispozitivele Acer și HP sunt disponibile pentru cei care își doresc să dezvolte software pentru platforma Windows Mixed Reality.

Este de menționat că, spre deosebire de alte modele, HTC Vive integrează o bandă mult mai confortabilă în jurul capului, iar prin sistemul Vive Phone Services, cu kitul pe ochi, utilizatorii pot răspunde sau primi apeluri telefonice, pot citi mesaje și trimite replici scurte la SMS-urile respective.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.