Rebelii din Donbas pun artileria grea pe forțele ucrainene

Centrul de presă al Operațiunii Anti-terorite (OAT) din Ucraina anunță că, aseară, începând cu orele 18 şi până la miezul nopții, grupuri de rebeli au atacat de 22 de ori pozițiile trupelor ucrainene de-a lungul liniei de demarcație, folosind artilerie grea și mai multe lansatoare de rachete. De pe urma atacurilor au avut de suferit inclusiv civili, transmite portalul ucrainean Censor, preluat de Deschide.md.

În zona Avdeevka, separatiștii au deschis focul asupra pozițiilor OAT cu lansatoare de rachete BM-21 „Grad”, iar la ora 21.00 au deschis tirul cu rachete „Grad” asupra localității Novolaspa din raionul Volnovaha.

În plus, mortiere de 120 milimetri au fost folosite pentru a ataca localitățile Peski, Avdeevka, Chermalika și Sciastie. Militanții au folosit și artilerie grea pentru a bombarda pozițiile forțelor OAT în apropiere de Avdeevka.

Vicepreședintele american Joe Biden consideră că sancțiunile împotriva Rusiei, impuse ca urmare a implicării acestei țări în conflictul ucrainean, trebuie menținute până la punerea totală în aplicare, de către Moscova, a acordurilor de pace încheiate în februarie la Minsk, informează Interfax-Ukraina, preluată de AGERPRES.

„Sancțiunile pe care noi le-am instituit trebuie menținute pentru ca Rusia să-și îndeplinească în totalitate obligațiile asumate în cadrul acordurilor de la Minsk”, a afirmat Biden în cadrul unei videoconferințe cu participanții prezenți la conferința internațională ce are loc marți la Kiev în sprijinul Ucrainei.

Vicepreședintele american a acuzat Rusia de ocuparea teritoriului ucrainean și de trimiterea în estul Ucrainei de trupe, mercenari, tancuri și rachete, calificând acțiunile Moscovei drept „o încercare de a retrasa granițele Europei”.

Joe Biden a dat asigurări că SUA vor continua să furnizeze Ucrainei sisteme de securitate pentru ca această țară să-și apere teritoriul și granițele de „agresiunea rusă”. El a subliniat că „agresiunea” Rusiei a provocat o imensă tragedie umanitară și că două milioane de ucraineni și-au părăsit casele din cauza situației create în estul separatist ucrainean.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.