Recenzorii se retrag pe ultima sută de metri, din cauza banilor puțini

Prima zi de recensământ a început cu probleme. La Constanța, aproape 350 de recenzori s-au retras, după ce au aflat ce trebuie să facă concret pe teren și și-au dat seama că primesc prea puțini bani, potrivit Neptun TV.

Potrivit şefului Direcţiei Judeţene de Statistică Constanţa, Enache Buşu, oamenii au renunţat fie din cauza banilor insuficienţi, fie pentru că au considerat formularele prea dificil de completat. Recenzorii vor fi plătiți cu 50 de lei impozabili, iar coordonatorii lor cu 55 de lei, tot impozabili.

Recenzorii susţin că suma este prea mică pentru volumul mare de muncă, însă toţi au fost înlocuiţi de rezerve, pentru că recensământul să se poată desfășura în condiţii normale.

Singurele întrebări la care cetătenii au voie să nu răspundă sunt cele legate de etnie, religie şi eventuale dizabilităţi. Pentru celelalte, răspunsul este obligatoriu, iar refuzul se sancţionează cu o amendă de până la 5.000 de lei. Recensământului Populaţiei şi al Locuinţelor 2011 se va derula în perioada 20 – 31 octombrie, la nivel naţional.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.