Reclamă pentru doamna Udrea

Se ia drumul Bucovinei, dar nu înainte de a se anunţa acest lucru pe Facebook şi de a se lua legătura cu primarul uneia dintre localităţile în care tradiţiile sunt bine păstrate.

La sosirea în comuna Vatra Moldoviţei, doamna de la oraş este preluată de câteva gospodine care o conduc în casa în care totul este pregătit pentru prepararea cozonacilor şi a păştilor.

Se ia una bucată ie care se îmbrăcă înainte ca mâinile să înceapă să frământe aluatul. Sub privirile atente ale gospodinelor, doamna acoperă aluatul cu un amestec de brânză şi de smântână şi pune totul în tăvi.

Se ia una pereche de pantofi roşii cu toc şi se încalţă. Se iau tăvile şi se introduc în cuptor. Nu înainte ca fotograful adus special de la Bucureşti să-şi pregătească aparatul pentru a imortaliza momentul. Fotografia în care doamna îmbrăcată cu ie şi cu blugi şi încălţată cu pantofi roşii cu toc bagă păştile la cuptor este încărcată pe pagina de Facebook.

Urmează momentul în care doamna de la oraş învaţă să picteze ouă. Se ia una bucată coş în care se pun cozonaci, păşti şi ouă. Se ia una bucată costum popular, se îmbracă, se ia coşul şi se pleacă la Mănăstirea Voroneţ. Fotografiile cu doamna la slujba de Înviere sunt postate pe pagina de Facebook.

A doua zi, îmbrăcată cu blugi şi cu o geacă de piele, doamna se plimbă cu mocăniţa pe ruta Argel – Moldoviţa. Doamna se fotografiază cu turiştii, iar imaginea ajunge pe pagina de Facebook.

Reprezentanţii presei, încântaţi sau contrariaţi, descarcă fotografiile de pe pagina de Facebook a doamnei şi le fac publice. Imaginile sunt însoţite de câteva vorbe de bine sau de rău despre doamna.

Astfel, presa şi-a făcut din nou datoria, iar Elena Udrea şi-a făcut încă o dată reclamă. Gratuit. Sau nu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sorin Avram 756 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.