Recompensă uriașă pentru informații în cazul avionului doborât în Ucraina

Wifka – o agenţie de detectivi germană – a promis o recompensă în valoare de 30 de milioane de dolari pentru informaţii despre persoanele responsabile de doborârea avionului Boeing 777, al companiei Malaysia Airlines, la 17 iulie, în estul Ucrainei, relatează Ukrinform, citată de b1.ro.

Informaţia privind recompensa a apărut pe site-ul oficial al acestui birou de detectivi din Germania, cu sediul în oraşul Bad Swartau (Schleswig-Holstein).

“Wifka a primit misiunea de a stabili circumstanţele în care a fost doborât zborul MH17 al Malaysia Airlines. Clienţii au pus la dispoziţia sa 30 milioane de dolari ca recompensă pentru informaţiile despre această crimă şi eventualele dovezi”, menţionează biroul.

Detectivii germani sunt interesaţi de cine a dat ordinul ca avionul malaezian să fie doborât şi cine a luat parte nemijlocit la această acţiune; ce s-a întâmplat mai târziu cu toate aceste persoane, tipul de armă utilizat şi cine acoperă această crimă.

Numele clienţilor nu a fost făcut public. Potrivit agenţiei de detectivi germani, suma de 30 de milioane de dolari a fost depusă deja într-un cont bancar special la Zurich (Elveţia).

“Recompensa ar putea fi ridicată la Zurich sau, la cerere, în alt loc”, se mai spune în text.

Mai mult, clienţii sunt dispuşi să asigure o nouă identitate celor care vor oferi aceste informaţii, amintește Ukrinform.

Wifka recomandă potenţialilor informatori maximum de prudenţă, în special de a nu divulga informaţii importante prin e-mail sau telefonic, ci a menţine contactele prin avocaţi.

Zborul MH 17 cu 298 de persoane la bord, dintre care mai mult de 190 erau cetăţeni olandezi, a fost doborât într-o zonă controlată de rebeli proruşi, în apropiere de Doneţk, cu o rachetă sol-aer al unui sistem avansat care ar fi fost livrat de Rusia insurgenţilor proruşi.

Moscova neagă orice implicare a sa în această tragedie, atribuind întreaga responsabilitate Kievului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.