Record: Cel mai redus număr de persoane muşcate de maidanezi în Bucureşti din ultimii zece ani

Un număr de 132 de persoane muşcate de maidanezi s-au prezentat la Institutul „Matei Balş” din Capitală în iulie, cu 84 la sută mai puţine decât în aceeaşi perioadă a anului precedent, a declarat, joi, coordonatorul de proiect al ASPA Răzvan Băncescu, într-o conferinţă, transmite MEDIAFAX.

„Putem spune că în luna iulie 2014 s-a înregistrat cel mai redus număr de muşcături din Bucureşti din ultimii zece ani. În luna iulie fiind înregistrate, conform Centrului Antirabic al Institutului «Matei Balş», 132 de persoane muşcate de câini fără deţinător, faţă de 849 în luna iulie a anului trecut, numărul incidentelor fiind redus cu 84%”, a declarat Răzvan Băncescu care a prezentat, joi, situaţia proiectului de gestionare a câinilor fără stăpân început de municipalitate în luna septembrie a anului 2013.

Totodată coordonatorul de proiect de la Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) a precizat că dacă în luna octombrie a anului trecut care erau înregistrate 2.740 de sesizări legate de maidanezi, în luna iulie a acestui an au fost înregistrate aproximativ 400 de solicitări.

Băncescu a mai precizat că în ultimele luni a crescut în schimb numărul persoanelor muşcate de câini cu stăpân, peste 200 de persoane reclamând acest lucru într-o singură lună.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.