Record de spectatori la un baraj cu echipe de „B” şi „C”

Marţi seara, la un baraj de supravieţuire (într-o ligă secundă)/promovare (dintr-o ligă a III-a) s-a înregistrat un record de asistenţă greu de egalat. Ceasul de la Hamburg merge în continuare.

Încă un meci de infarct

Marţi seara, pe Allianz-Arena din Munchen, echipa clasată pe locul 16 în 2.Bundesliga, Munchen 1860 a întâlnit, într-un meci baraj de retrogradare/promovare echipa clasată pe locul 3 din 3.Liga, Holstein Kiel. În tur, la Kiel, scorul a fost 0-0. meciul a fost de un dramatism rar întâlnit, fiind întrecut doar de …un alt meci de baraj tot din Germania. Din start oaspeţii au fost mai incisivi, şi în minutul 16, au deschis scorul. La 0-1, „1860” era retrogradată, aceeaşi era situaţia şi în cazul în care egala. După minutul 70, oaspeţii s-au baricadat în propriul careu, dar şi gazdele păreau resemnate. În minutul 78, Daniel Adlung trage de la 14-15 metri un şut slab, portarul celor din Kiel nu vede nimic fiind mascat şi mingea se strecoară în poartă. Gazdele atacă până spre final, arbitrul arată doar 2 minute de prelungire, cei 3.000 de suporteri ai oaspeţilor sunt în delir, dar în minutul 90+1, la o învălmăşeală în careu, mingea ajunge la Bülow, care de la 7 metri şutează în poartă. Aşa s-a scris istoria acestui baraj, şi Munchen 1860 poate aniversa înplinirea a 50 de ani de la obţinerea singurului titlu de campioană tot în 2.Bundesliga. Pe Allianz-Arena din Munchen am asistat, după numai 24 de ore, la încă un meci de infarct, după cel de la Karlsruhe.

Un record greu de egalat

Nu este nici pentru prima şi probabil nici pentru ultima oară când echipa din 2Bundesliga supravieţuieşte barajului. Dar istoria va consemna cu siguranţă altceva. La meciul de pe Allianz-Arena s-a înregistrat asistenţa record din întreaga istorie a barajelor cu ambele participante din ligi inferioare, nu doar din Germania, ci din întreaga Europă (acolo unde s-au desfăşurat sau se desfăşoară astfel de baraje – n.a.). În tribune s-au aflat 57.000 de spectatori plătitori. Trebuie să menţionăm un paradox: Munchen 1860 este în Munchen o echipă mai iubită şi cu mai mulţi cotizanţi decât Bayern Munchen. În 2.Bundesliga, a doua echipă din capitala Bavariei a avut o medie de 21.918 spectatori pe meci, deşi a avut un sezon foarte slab şi în permanenţă s-a aflat în zona retrogradării. O comparaţie, în ultimele 8 ediţii de campionat din România, cea mai mare medie a avut-o Steaua, 20.759 în ediţia de campionat 2012/2013. Dar recordul înregistrat marţi seara nu este singurul al celor de la Munchen 1860. În ultimul meci jucat acasă, cel cu 1.FC Nurnberg, în tribune s-au aflat 68.500 de spectatori. Este cel mai mare număr de spectatori înregistrat în ultimii 2 ani în toate ligile inferioare din Europa. Mai este de consemnat faptul că lotul celor de la Munchen 1860 valorează 16,30 milioane de euro (13 echipe din Liga 1 nu ating această valoare)

Ceasul de pe Imtech Arena continuă să funcţioneze

Este un caz unic în lume. Pe Imtech Arena din Hamburg se află un ceas electronic, special, care arată câţi ani, câte zile, câte ore, câte minute şi câte secunde s-au scurs de când Hamburger SV joacă în 1.Bundesliga, în formula actuală de desfăşurare a campionatului. Concret, actuala formulă competiţională datează din 1963, iar Hamburger SV este singura echipă din Germania (RFG până la reunificare) care a jucat în toate cele 51 de ediţii de campionat. În 2014, au existat emoţii mari privind funcţionarea ceasului. Hamburger SV a jucat un baraj de retrogradare/promovare cu Greuther Fürth. A supravieţuit, după un 0-0 acasă şi un 1-1 în deplasare. Luni 1 iunie 2015, situaţia a fost însă de-a dreptul critică. La ora 22.20, administratorul stadionului a deschis panoul electric al ceasului, şi stătea cu mâna pe manetă pentru a stinge şi închide ceasul. Era minutul 90.00 al manşei a doua a barajului Karlsruher SC – Hamburger SV şi gazdele conduceau cu 1-0 şi erau promovate în 1.Bundesliga, în tur rezultatul fiind egal, 1-1. În minutul 90+2, Hamburger egalează şi trimite meciul în prelungiri. Câteva televiziuni şi mai mulţi fotoreporteri au ratat pentru moment imortalizarea stringerii ceasului. În minutul 116, se produce minunea, hamburghezii marchează şi administratorul stadionului închide panoul, şi cel puţin pentru un an de zile, ceasul va continua să funcţioneze.

Cele mai mari asistenţe la baraje „A”/„B”

  • 68.041 spectatori: Hertha BSC Berlin – Fortuna Dusseldorf 1-2 (2012)

  • 56.615 spectatori: Hamburger SV – Karlsruher SC 1-1 (2015)

  • 56.479 spectatori: Hamburger SV – SpVgg Greuther Fürth 0-0 (2014)

  • 54.057 spectatori: Borussia M’gladbach – VfL Bochum 1-0 (2011)

  • 49.780 spectatori: 1.FC Kaiserslautern – 1899 Hoffenheim 1-2 (2013)

  • 49.200 spectatori: Glasgow Rangers – Motherwell 1-3 (2015)

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.