Recordul devastator înregistrat de trei școli buzoiene

Trei foste şcoli de meserii din judeţul Buzău – de la Ruşeţu, Verneşti şi Lopătari – transformate din 2009 în licee tehnologice au înregistrat rezultate dezastruoase, începând din 2013, când prima promoţie de elevi a susţinut examenul de bacalaureat. Liceul de la Ruşeţu a avut în patru ani rata de promovare de 0%, singurul an de succes din acest punct de vedere fiind 2015, când doi elevi au promovat sesiunea a doua a examenului cu media 6.5, respectiv, 8,5, scrie cotidianul Opinia.citat de News.ro.

Ceva mai norocoşi au fost reprezentanţii Liceului Tehnologic din Verneşti, şi el transformat peste noapte din şcoală profesională în liceu, unde trei ani a luat bacalaureatul câte un singur elev, iar în 2015 şi anul acesta, niciun elev nu a reuşit să treacă examenul de absolvire, scrie Opinia.

O situaţie cel puţin ironică apare la cea de a treia instituţie de învăţământ obligată să devină în 2009 liceu, Liceul Tehnologic din Lopătari, care, din 2013 şi până în 2016, a avut un singur absolvent care a luat Bacalaureatul, în 2015.

Surprinzător, anul acesta, rata de promovare este de 100 %, depăşind-o şi pe a celui mai bun liceu din judeţ, Liceul „B.P. Haşdeu”, unde a fost 99,68%, notează Opinia. Performanţa a fost posibilă pentru că la Lopătari a susţinut examenul de bacalaureat un singur elev, care a reuşit să promoveze cu 50 de sutimi peste limita minimă admisă, obţinând media 6,50.

Rata de promovare a examenului de bacalaureat în judeţul Buzău depăşeşte 76%, fiind cu zece procente mai mare decât cea de anul trecut. Un singur absolvent a reuşit să obţină media 10. În total, la bacalaureat au fost înscrişi 2.798 de elevi şi s-au prezentat 2.706.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sebastian Lazar 1128 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.