Sănătatea, Apărarea şi Transporturile, campionii rectificării bugetare

Rectificarea bugetară anunțată de premierul Victor Ponta aduce bani în plus mai multor ministere, precum cel al Sănătăţii, Apărării, Economiei, Educaţiei, Transporturilor, Muncii, Culturii şi Afacerilor Interne, dar și inclusiv Autorității Electorale Permanente. Fonduri ar urma să fie tăiate, printre altele, de la Ministerul Finanţelor şi cel de cel al Mediului.

Victor Ponta a declarat că este vorba de o rectificare pozitivă pe bugetul general consolidat. O a doua rectificare, a mai anunțat Ponta, va avea loc la sfârșitul lunii septembrie.

„Cresc veniturile cu 1,7 miliarde de lei și cheltuielile cu 1,34. În luna iunie, nu față de iunie 2013, ci față de planul de încasări, încasările au fost de 99,7% însă în iulie deja de ieri se realizase peste 100%. Probabil ce se încasează până pe 31, vom avea o lună iulie cu încasări suplimentare față de planul aprobat”, a spus Ponta.

De asemenea, premierul a declarat că deficitul bugetar rămâne și în urma acestei rectificări, cel de 2,2% din PIB. „Nu ne-am atins la această rectificare de niciuna din rezervele discutate cu partenerii internaționali”, a precizat el.

Rectificarea bugetară va fi operată cel mai probabil vineri, într-o ședință de guvern dedicată acestui subiect, a mai spus premierul marți, la Palatul Victoria. Acesta a precizat că la elaborarea proiectului de rectificare bugetară s-a lucrat cu echipa tehnică a FMI, CE și BM.

Cine primește bani:
Ministerul Sănătății: 489 milioane de lei
CNAS: 166 milioane de lei
Ministerul Apărării: 400 milioane de lei
Ministerul Economiei: 300 milioane de lei
Ministerul Educației: 150 milioane de lei
Ministerul Transporturilor: 356 milioane de lei
Ministerul Muncii: 42 milioane de lei
Ministerul Justiției: 42 de milioane de lei
Ministerul Culturii: 20 milioane de lei
MAI și Autoritatea Electorală Permanentă: 192 de milioane de lei

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.