RED Hydrogen One, primul smartphone cu display holografic

La începutul lunii trecute producătorul camerelor cinematografice RED a anunțat că primul său smartphone, RED Hydrogen One, este deja în producție.

Prototipul acestuia este disponibil la precomandă, cu preţuri între 1.200 şi 1.500 de euro. Pe lângă calităţile foto şi video de excepţie, RED Hydrogen va avea şi un nou display „holografic“, care ar putea reprezenta un punct de inflexiune pentru display-urile telefoanelor mobile.

Acesta va fi realizat din metal şi kevlar, materiale foarte rezistente, ceea ce îl face să fie destul de solid şi îi va creşte dimensiunile şi greutatea. De altfel, este o veste bună pentru cei care işi scapă des telefonul din mână, mai ales că forma ciudată, cu margini indentate, ajută la o prindere mai bună în palmă.

Telefonul beneficiază de un sistem dual-camera, pe partea din spate, un conector pentru accesorii modulare, buton dedicat pentru înregistrare şi un ecran de rezoluţie super înaltă, de 5,5 inci. Inovaţia constă însă în afişarea holografică a imaginilor. Senzorii de mare precizie urmăresc ochii şi poziţia utilizatorului, astfel încât imaginile simple 2D sunt afişate tridimensional, fără a fi nevoie de ochelari 3D.

Telefonul este destinat să fie o cameră de buzunar cinematică, fiind mai degrabă primul pas către un nou sistem de camere video profesionale ultraportabile, cu software avansat şi accesorii scumpe. Acestuia i se pot adăuga un senzor și o lentilă pe telefon, deși acest lucru îl face să fie destul de voluminos şi poate supraîncărca capacitățile camerei. Deşi se pare că tocmai asta se urmăreşte. Compania a declarat pentru Brownlee că „indiferent de rezultatul final, calitatea camerei ar trebui depășită doar de camerele cinematografice mari de la RED.“

De asemenea, compania a promis că va oferi mai multe detalii despre RED Hydrogen în următoarele câteva săptămâni, timp în care speră să pună la punct un prototip ceva mai bine echipat pentru a fi prezentat în public. Intenţia lor este de a livra pe piaţă primele modele de Hydrogen la începutul anului 2018.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.