Redevin proprietari ai casei pierdută de Iohannis

Magistrații Curții de Apel Alba Iulia au respins, miercuri, ca nefondat recursul făcut de Rodica Baştea împotriva hotărârii Tribunalului Sibiu care admisese cererea de revizuire formulată de locatarii celor două apartamente din imobilul de pe strada Bălcescu din Sibiu, pierdut în instanţă de către preşedintele Klaus Iohannis.

Locatarii redevin astfel proprietari ai apartamentelor respective pe care le cumpăraseră în anii ‘90 de la statul român în calitate de chiriaşi.

Decizia Curţii de Apel Alba Iulia este irevocabilă.

Update: Adrian Antonescu, unul dintre proprietarii casei pierdute de președintele Klaus Iohannis, a spus, la Antena 3, că „atât timp cât nu ești înscris în cartea funciară, nu poți să fii considerat proprietar.

„Urmează ca, împreună cu avocatul, să decidem care sunt pașii de urmat, pentru a înscrie în cartea funciară dreptul de proprietate anulat la momentul respectiv”, a mai precizat bărbatul.

Acesta a mai arătat că imobilul are mai multe spații și pe el îl interesează apartamentul pierdut.

”În cartea funciară în momentul acesta, pe apartamentele cumpărate la vreme respectivă sunt înscrișii defuncții Ghenea, iar pe restul imobilului, respectiv parterul clădirii, după sentințele de pe Brașov, în mod normal ar trebui ca statul român să se înscrie ca proprietar”, a mai spus Adrian Antonescu.

El a mai spus că se luptă pentru dreptul său de proprietate din 1999 şi că nu a avut un sentiment plăcut „când te judeci cu o persoană de o asemenea notorietate”.

Curtea de Apel Alba Iulia a respins, miercuri, ca nefondat recursul declarat de Rodica Baştea împotriva deciziei pronunţate în octombrie 2016 de Tribunalul Sibiu.

”Respinge ca nefondat recursul declarat de intimata împotriva deciziei civile nr. 993/12.10.2016 pronunţată de Tribunalul Sibiu – Secţia I Civilă în dosar civil nr. 16140/306/2009. Obligă recurenta Baştea Rodica să plătească intimatei Antonescu Elisabeta suma de 900 lei şi intimaţilor Oargă Ioan, Oargă Ioan Adrian, Oargă Ancuţa Steluţa – suma de 900 lei, cu titlul de cheltuieli de judecată, în recurs”, se arată în decizia instanţei.

Curtea de Apel Alba Iulia a încheiat, în urmă cu o săptămână, judecarea dosarului în care locatarii a două apartamente din imobilul de pe strada Bălcescu din Sibiu, pierdut în instanţă de către preşedintele Klaus Iohannis, solicită să redevină proprietari ai locuinţelor respective pe care le cumpăraseră în anii ‘90 de la statul român în calitate de chiriaşi.

Instanţa a amânat, pentru miercuri, pronunţarea deciziei în acest dosar, după alte amânări dispuse în timpul judecării acestuia.

Magistraţii Curţii de Apel Piteşti au respins, în 22 februarie, contestaţia în anulare făcută de către Klaus şi Carmen Iohannis, după ce aceştia au pierdut, prin sentinţă a Curţii de Apel Braşov, imobilul din centrul municipiului Sibiu. În plus, cei doi trebuie să achite cheltuieli de judecată către mai mulţi dintre intimaţii din proces.

Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen Iohannis, au pierdut casa din Sibiu în care este sediul unei bănci, în noiembrie anul trecut, în urma unei decizii a Curţii de Apel Braşov, după un proces care a durat mai mult de 16 ani.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.