Reforma lui Băsescu şi Boc: Un spital închis va fi închiriat pentru doar 500 de lei pe lună

Guvernul, susţinut aprig şi de preşedintele Traian Băsescu, a închis zeci de spitale în acest an pe motiv că nu sunt rentabile şi că trebuie să fie transformate în azile de bătrâni. Ce se întâmplă în fapt cu astfel de spitale? Fostul spital din Tutova, spre exemplu, închis de Guvern în primăvara acestui an alături de alte 66 de unităţi spitaliceşti din ţară, a fost închiriat de către autorităţile locale vasluiene cu un leu pe lună pentru metrul pătrat unui medic din comună care vrea să deschidă un centru medical multifuncţional.

Unul dintre cele două pavilioane ale fostului spital din Tutova, închis la 31 martie 2011 pe motiv de nerentabilitate, se va transforma într-un centru medical multifuncţional, după ce un medic de familie din comună a reuşit să obţină acordul Consiliului Local pentru închirierea spaţiului de 500 de metri pătraţi pentru suma modică de 500 lei pe lună.

Autorităţile locale din Tutova susţin că această chirie de un leu metrul pătrat pe lună este una simbolică, în ideea de a da posibilitatea medicului care a închiriat spaţiul să ofere servicii medicale populaţiei din comună la preţuri mai mici.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Alexandru Visan 3297 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.