Refugiat, protest extrem

Un refugiat iranian a cărui cerere de azil a fost respinsă de autorităţile germane a oprit sute de trenuri în oraşul german Koln după ce s-a urcat pe şinele unui pod feroviar, dorind să atragă atenţia situaţiei lui, relatează DPA, potrivit Agerpres.

Întrucât Podul Hohenzollern a trebuit să fie închis, 234 de trenuri au fost întârziate şi 11 au fost anulate, a declarat joi o purtătoare de cuvânt a poliţiei germane.

Iranianul, în vârstă de 29 de ani, nu a fost arestat, întrucât a dovedit că avea un permis de şedere valabil şi reşedinţă la Hamburg. Dar el riscă să fie acuzat de perturbare a operaţiunilor publice.

El urcase miercuri seara pe şine, unde a împrăştiat pagini cu poeme pe care le-a scris în limba farsi. Intenţia sa a fost să transmită astfel un mesaj politicienilor germani şi iranieni, potrivit purtătoarei de cuvânt a poliţiei.

Bărbatul a coborât de pe pod şi a fost luat în custodie după ce poliţia i-a oferit un translator. ‘Ne-a spus că nu intenţiona să se sinucidă”, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei.

Podul, care este deschis traficului feroviar şi pietonal, a fost închis timp de două ore şi jumătate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.