Regele Mihai beneficiază de mai multă încredere din partea românilor decât Băsescu și Boc la un loc

Discursul ţinut în Parlamentul României pe 25 octombrie de către Regele Mihai, atunci când a împlinit 90 de ani, i-a cucerit pe foarte mulți români.

Potrivit sondajului IMAS realizat la comanda ziarului „Adevărul” în luna decembrie, Regele Mihai are o cotă de încredere de 25,7% în rândul românilor. Spre comparație, Traian Băsescu se bucură de încrederea a doar 12,9% dintre cei intervievați, iar Emil Boc de 9,7%.

Regele este depăşit, la capitolul încredere, în luna decembrie, doar de liderul PNL Crin Antonescu, cotat cu 27,1%.

Pe categorii de vârstă, 27,8% dintre românii intervievați care au vârste între 18 şi 29 de ani au încredere în Regele Mihai. La aceeaşi categorie de vârstă, Crin Antonescu înregistrează o cotă de încredere de 25,7%, iar Victor Ponta de 18,1%, susține același sondaj. Spre comparaţie, Traian Băsescu este apreciat de 12,2% din tineri, iar Emil Boc de 6,6%. La restul categoriilor de vârstă, Regele Mihai se situează pe locul 2, după liderul PNL Crin Antonescu, având 23,7% (30-44 de ani), 25,4% (45 – 59 de ani) şi 26% (peste 60 de ani).

Conform sondajului IMAS, Regele Mihai conduce topul personalităţilor publice în zona Transilvania, cu o cotă de încredere de 29,4%. În aceeaşi regiune, Băsescu ar avea o cotă de încredere de 15,9% iar Emil Boc 14%. Crin Antonescu are 26,8% iar Victor Ponta – 19,9%, susțin datele aceluiași sondaj. În restul regiunilor istorice, Regele se clasează pe locul doi, după Crin Antonescu. Astfel, Regele are 25,6% cotă de popularitate în Moldova, 23% în Muntenia şi 20,9% în Bucureşti, mai arată sondajul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Alexandru Visan 3297 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.