Regele Mihai, decorat de Ministerul Apărării Naționale

Regele Mihai I va împlini, pe 25 octombrie, 91 de ani, aniversarea sa fiind marcată printr-o serie de evenimente.

Potrivit programului aniversării, postat pe site-ul Familiei Regale a României, Regele va primi titlul de Doctor Honoris Causa al Academiei de Studii Economice (ASE) din Bucureşti, într-o ceremonie ce va avea loc la sediul instituţiei, pe 23 octombrie, de la ora 12.00. La ceremonie, Regele Mihai va fi reprezentat de principesa moştenitoare Margareta şi de principele Radu.

În aceeaşi zi, va fi lansat volumul „Maşinile Regelui”, în cadrul unui eveniment organizat de la ora 17.00, la parterul centrului comercial Afi Cotroceni. Cu acest prilej, publicul se va putea întâlni cu Regina Ana, principesa Margareta, principele Radu şi principele Nicolae.

Volumul „Maşinile Regelui”, scris de principele Radu al României, sărbătoreşte o pasiune de peste opt decenii a Regelui Mihai I al României – automobilul. Cu numeroase imagini inedite din arhiva personală a Casei Regale, însoţite de explicaţii ce depăşesc simplele detalii tehnice şi pătrund în viaţa membrilor Familiei Regale, „Maşinile Regelui” este un volum de colecţie şi un deliciu pentru cunoscători. Cartea-album prezintă automobilele de epocă pe care Regele Mihai le-a condus de-a lungul timpului, dar şi pasiunea sa pentru avioane.

Evenimentele dedicate aniversării Regelui Mihai vor continua miercuri, 24 octombrie, cu o ceremonie de decorare organizată la Palatul Elisabeta din Bucureşti. Cu acest prilej, Regele Mihai I şi principesa moştenitoare vor decora o serie de personalităţi din România şi din Europa. La evenimentul care va avea loc în Sala Regilor a Palatului Elisabeta, de la orele 10.15, 11.00 şi 11.45, vor participa şi principele Radu şi principele Nicolae.

Tot pe 24 octombrie, Regele Mihai I va fi decorat cu „Emblema de Onoare” de către ministrul Apărării Naţionale. Ceremonia va avea loc de la ora 15.00, în Sala Regilor a Palatului Elisabeta, fiind desfăşurată cu ocazia zilei de naştere a Regelui Mihai I, dar şi cu ocazia Zilei Armatei. La manifestare vor fi prezenţi principesa Margareta, principele Radu şi principele Nicolae.

Inaugurarea „Pieţii Regelui” este un alt eveniment care marchează aniversarea Regelui Mihai I, fiind organizat chiar în ziua în care regele împlineşte 91 de ani, 25 octombrie, de la ora 11.00, de Primăria Municipiului Bucureşti. La ceremonia inaugurării „Pieţei Regelui”, aflată la intersecţia şoselei Kiseleff cu strada arhitect Ion Mincu, vor lua parte Regele Mihai I, principesa Margareta, principele Radu şi principele Nicolae.

Pe de altă parte, în aceeaşi zi, de la ora 12.00, Regele Mihai I va primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii din Bucureşti. Ceremonia va avea loc la Universitatea din Bucureşti, în prezenţa principesei moştenitoare şi a principelui Radu.

Tot pe 25 octombrie, Regele Mihai I şi principesa Margareta vor decora mai multe personalităţi din România şi din Europa. Evenimentul va avea loc în Sala Regilor a Palatului Elisabeta, la orele 15.15, 16.00 şi 16.45, în prezenţa principelui Radu şi a principelui Nicolae.

Printre personalităţile care vor fi distinse pe 25 octombrie de Regele Mihai I se numără şi soprana Angela Gheorghiu. Aceasta va primi decoraţia „Nihil Sine Deo”, ce este acordată personalităţilor marcante, care au realizat performanţe de înalt nivel, după cum a declarat, pentru MEDIAFAX, biroul de presă al artistei, în 18 septembrie.

Pe de altă parte, ziua de 25 octombrie, în care Regele Mihai I împlineşte 91 de ani, se va încheia cu un concert de gală la Ateneul Român.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Alexandru Visan 3297 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.