Regele Mihai, sărbătorit de mii de oameni la Palatul Elisabeta

Galerie foto

Porţile Palatului Elisabeta s-au deschis vineri pentru toţi cei care au dorit să îi ureze „La mulţi ani” Regelui Mihai, cu ocazia zilei de naştere şi a onomasticii.

La ora 11.00, peste 3.000 de oameni se aflau în curtea Palatului Regal.

Alături de familia sa, Regele Mihai a salutat mulţimea de la balconul palatului, fiind ovaţionat de miile de oameni prezenţi. 

Apariţia Regelui la balconul Palatului Elisabeta a atras aplauze prelungite.

S-a scandat „Regele Mihai!”, „Monarhia salvează România!” și „Regele și patria!”, oamenii fluturând steguleţe tricolore în cinstea Familiei Regale. 

La eveniment au venit oameni de toate vârstele, inclusiv copii. 

La ieșirea în balcon a familiei regale, a fost intonat Imnul Regal, iar Corul Regal a cântat „La Mulți Ani!”. A fost intonat apoi Marșul lui Carol.

Cu această ocazie, Muzica Reprezentativă a Ministerului Apărării Naționale a concertat în grădina palatului. De asemenea, cadre ale Detașamentului de Cavalerie a Jandarmeriei Capitalei, în uniforme de paradă, au participat la eveniment. 

„În ziua de vineri, 8 noiembrie 2013, la ora 10, Regele Mihai I deschide porțile Palatului Elisabeta tuturor celor care doresc să-i ureze la mulți ani cu ocazia zilei de naștere și a zilei onomastice. Majestatea Sa împlinește 92 de ani în ziua de 25 octombrie 2013, iar în ziua Sfinților Mihail și Gavriil sărbătorește public ziua de naștere, împreună cu cea onomastică. Români din toată țara și din Basarabia sunt așteptați cu plăcere la Palatul Elisabeta. La ora 11, Majestatea Sa va ieși în balconul palatului, pentru a saluta participanții. Cu ocazia evenimentului va avea loc, timp de trei sferturi de oră, un concert în grădina palatului. Intrarea este liberă, fără invitații”, anunţa recent biroul de presă al Majestăţii Sale.

Joi, Regele Mihai a oferit un dejun festiv cu această ocazie, la care au fost invitaţi politicieni şi oameni de cultură, atât din România, cât şi di Republica Moldova.

Evenimentele consacrate aniversării regelui Mihai I au inclus lansări de carte, prânzuri oficiale, decorări, concerte. 
Manifestările vor continua până pe 15 noiembrie în București și în țară, dată la care Filarmonica de Stat Oltenia va organiza „Festivalul Internațional Craiova Muzicală”, care se află de anul acesta sub înaltul patronaj al regelui Mihai. În cadrul festivalului, vor avea loc un concert și o lansare de carte regală. 

Majestatea Sa a împlinit pe 25 octombrie 92 de ani. 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
George Anghel 1101 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.