Reghe şi-a scăpat echipa din mână

Meci halucinant ieri pe stadionul „Ilie Oană” din Ploieşti, unde Steaua a învins greu, 3-2, cu ajutorul arbitrului Ovidiu Haţegan, pe FC Voluntari.

Cronicheta acestui meci începe cu declaraţiile celor doi antrenori. Florin Marin îşi laudă jucătorii şi crede că Steaua a înscris ultimele două goluri din două faze pe care arbitrul le-a judecat greşit. Laurenţiu Reghecampf îşi critică elevii că una se antrenează, una se hotărăşte în vestiar şi cu totul altceva se joacă în teren. Carevasăzică nu-i stăpâneşte, ceea ce-l acuză pe el în primul rând. Şi mai gravă şi de neînţeles este opinia sa că arbitrul Haţegan a defavorizat jocul Stelei şi că l-a atenţionat pe Tamaş cu acordarea cartonaşului roşu la primul fault (de precizat că Tamaş avea deja un cartonaş galben), motiv pentru care l-a înlocuit pe cel mai bun om din defensivă cu gafeurul de serviciu, Gabi Enache, care, imediat după introducerea sa pe teren, îl scapă pe Marinescu şi centrarea acestuia este reluată în gol de Bălan.

Nu faza în sine contează, ci scuza cu care Reghe îşi motivează greşeala, ceea ce ridică serioase semne de întrebare cu privire la valoarea acestui antrenor care vrea să iasă basma curată din haosul pe care l-a instaurat la Steaua. Acestea fiind zise, se pune următoarea şi fireasca întrebare: nu cumva Steaua a devenit, acum, o pălărie prea mare pentru Reghecampf?! Şi se mai pune o întrebare, inclusiv sugestie: dacă tot avem un antrenor străin la naţională, de ce n-am avea unul şi la Steaua, cea mai bogată, cea mai galonată şi mai iubită echipă din România?! La planurie sale de-a salva financiar alte echipe, cărora le cumpără cei mai buni fotbalişti, s-ar putea adăuga şi această idee.

Cât despre meci, acesta a fost copios dominat de stelişti şi scorul putea fi deschis încă din primele minute dacă Boldrin ar fi pus latul cum trebuie la centrarea lui Adi Popa. N-a făcut-o, s-a irosit o fază excelentă şi vor fi irosite şi altele, dar, la prima acţiune şi la primul şut pe poarta lui Niţă, ilfovenii trec în avantaj: Toşca se păcăleşte la o minge înaltă, A. Bălan centrează spre stânga, îl găseşte pe Ivanovici, două driblinguri scurte şi, din poziţie centrală, şutează necruţător la colţ, fără speranţe pentru Niţă. Replica este imediată: Achim îl lansează pe stânga pe Momcilovici şi centrarea lui, de pe linia de out, ajunge la Adi Popa şi voleul acestuia, execuţie magnifică!, egalează scorul.

Intră în scenă, în repriza a doua, arbitrul Ovidiu Haţegan (foarte bun în meciurile europene, dar parcă prea pus sub presiune în campionatul intern), care vede un fault, în careu, comis de Filipov asupra lui De Amorim, şi Boldrin transformă un penalty dubios. Reluările tv arată un artificiu tehnic de aplaudat, De Amorim depăşindu-l cu fineţe pe Filipov, dar bulgarul e mai puternic, este gata să preia controlul, însă brazilianul cade acuzând o lovitură la genunchi, când de fapt a fost lovit la glezna piciorului drept, picior cu care, aşa cum s-a văzut din reluările tv, De Amorim l-a împiedicat pe Filipov. Păcălit sau nu, arbitrul pune mingea pe punctul cu var. Despre golul egalizator al Voluntariului am relatat mai sus.

Vine spre final de partidă, în min.85, adoua decizie discutabilă a arbitrului care acordă Stelei o lovitură liberă la un presupus fault al aceluiaşi Filipov. Execută Boldrin, servantul de serviciu, Momcilovici se desprinde de lângă Maftei şi înscrie cu o lovitură cap. O fază banală, admirabil valorificată şi o victorie care o menţine pe Steaua la 3 puncte de CSU Craiova, cu care se va confrunta în etapa viitoare. Dar, până atunci, vine tăvălugul numit Villareal, în Europa League.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Victor Nita 183 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.