Remedii naturale împotriva mahmurelii

După o noapte grea în care ai consumat mult alcool, cel mai dificil este să scapi de senzația nesuferită de „cap greu“, de dureri de cap, de uscăciunea din gură și greață. Sunt multe soluții pentru a scăpa de aceste senzații, dar noi vi le oferim pe cele naturale și la îndemână.

Fiecare dintre noi are oțet de mere în casă. Poți folosi dimineața 30-60 ml de oțet diluat în 180-200 ml de apă călduță. Oțetul are efect diuretic care combate retenția de fluide și poate stabiliza nivelurile de zahăr din sânge, care o pot lua razna după o noapte de „beție“. Și ceaiul verde poate fi o soluție. Puțină teină ameliorează durerea de cap. Amestecă ceai verde (în loc de apă) cu oțet de mere, și astfel ai două remedii într-unul singur.

Sucul din sfeclă și verdețuri poate fi un foarte bun remediu contra mahmurelii. Sfecla roșie îmbunătățește circulația și oxigenarea sanguină la nivelul mușchilor și țesuturilor, care ne poate ajuta să ne simțim mai bine. Iar un suc verde, cum ar fi cel din spanac sau kale, este bogat în compuși ce ajută la procesul natural de detoxificare. Ambele sunt sucuri alcaline care facilitează neutralizarea acidității din organism după o noapte în care ai băut.

Nu uita să iei în calcul și ouăle, o bună sursă de cisteină, un aminoacid care combate compușii toxici produși de alcool. De asemenea, ouăle sunt o sursă importantă de proteine și grăsimi, care ajută la stabilizarea nivelului de sânge în organism. O alegere mult mai bună decât cereale cu zahăr sau clătite cu gem.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sonia Teodorescu 274 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.