Remus Borza: Sunt mulți ciocoi în Țara Românească

Deputatul independent Remus Borza a criticat luni, în plenul Camerei Deputaților, „inechitatea flagrantă” din MAI reprezentată de cumulul pensiei cu salariul și a apreciat că „imoralitatea de a se fi generat categorii privilegiate” este imputabilă întregii clase politice, transmite Agerpres.

„Sunt mulți ciocoi în Țara Românească și, din păcate, cei mai mulți sunt în instituția pe care dumneavoastră o conduceți. Mă îngrijorează faptul că Ministerul Afacerilor Interne are una dintre cele mai mari alocări bugetare — 11,2 miliarde de lei și la rectificare acum în septembrie am mai dat vreo 10 miliarde — în primul rând le-am luat de la investiții, în special de la Ministerul Transporturilor și Ministerul Dezvoltării ca să le dăm în salarii la MAI, unde ați avut cea mai mare alocare. (…) Vă plângeați că funcționează astăzi cu 27.000 de posturi mai puțin decât cele 150.000 pe care le aveți în organigramă. Vă reamintesc că în 2004, pe vremea unei guvernări tot a PSD, și probabil că a fost una dintre cele mai bune din istoria post decembristă, MAI funcționa cu 50.000 de funcționari mai puțin și probabil funcționa mai bine, iar la vremea respectivă în România trăiau cu vreo 2,3 milioane de români mai mult, care ulterior au luat calea pribegiei”, a declarat Borza la dezbaterea „Ora guvernului”, la care a fost prezent ministrul Afacerilor Interne Carmen Dan.

El s-a declarat îngrijorat și consideră că și reprezentanții MAI ar trebui să fie îngrijorați de faptul că sunt peste 600.000 de dosare penale cu autori necunoscuți, multe fiind violuri, tâlhării, furturi și chiar crime.

„În egală măsură mă îngrijorează prostul management al resursei umane care considerați că e puțină. (…) Sunt foarte multe direcții supradimensionate, excedentare de personal. (…) În mijloacele de transport în comun unde românii sunt buzunăriți în fiecare zi, la nivelul comunelor și micilor orașe — aici cred că ar trebui să interveniți dumneavoastră. (…) Salariul minim la nivel de instituție e de 3,7 ori mai mare decât salariul minim pe economie, e o maximă imoralitate, nu sunteți dumneavoastră de vină. (…) Această imoralitate ne este în egală măsură imputabilă tuturor pentru că am generat astfel de categorii privilegiate. (…) Nu mai vorbesc de această inechitate flagrantă, de a cumula pensia cu salariul”, a mai spus Remus Borza.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

1 Comentariu

  1. DE CE UN SOFER, FEMEIE DE SERVIOCIU SAU ADMINISTRATOR DE LA PARLAMENT SUNT FUNCTIONARI PARLAMENTARI SI IES CU PENSI DE 5-7-8 MII DACA INTRE TIMP AU ABSOLVIT SI SPIRU HARET, BIOTERA, ECOLOGICA, CANTEMIR, GH CRISTEA, iar un bugetar cu studii superioare, eventual si doctorat iese cu 2-3 mii mAXIM DUPA 40 ANI DE MUNCA SI INVATATURA!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.