Remus Cernea l-a dat în judecată pe George Becali pentru 50.000 de euro

Deputatul Remus Cernea a depus plângere, marţi, la Tribunalul Bucureşti împotriva lui George Becali pentru atac la persoană, cerându-i acestuia despăgubiri în valoare de 50.000 de euro, transmite MEDIAFAX.

Cererea de chemare în judecată depusă de parlamentar vine în contextul în care George Becali l-ar fi insultat în repetate rânduri la mai multe emisiuni de televiziune în care deputatul a pus la îndoială caracterul ştiinţific al lucrărilor redactate în închisoare de către deţinuţi pentru a-şi reduce din pedeapsă.

„Am înregistrat o cerere de chemare în judecată pe numele domnului George Becali în urma atacurilor extreme pe care le-a formulat la adresa mea în cadrul unor emisiuni. Cred că pentru societatea românească este nevoie de un efort de cultivare a dialogului, a respectului, a toleranţei şi cred că limbajul Urii nu are ce căuta în discursul public din ţara noastră. De aproape 20 de ani în societatea civilă şi în mediul politic am apărat drepturile individuale, cauzele unor cetăţeni, am militat pentru protecţia minorităţilor de orice fel. Acum îmi voi apăra mie însumi drepturile”, a declarat Remus Cernea, după ce a depus plângerea la Tribunalul Bucureşti.

Deputatul a precizat că solicită instanţei despăgubiri în valoare de 50.000 de euro, precum şi achitarea cheltuielilor de judecată şi a onorariului avocatului. Cernea mai vrea ca George Becali să achite contravaloarea a unui clip care să fie difuzat la posturile la care a fost insultat.

„Solicit instanţei despăgubiri de 50.000 de euro. De asemenea, ca domnul Becali să achite contravaloarea unui clip care să fie difuzat la posturile la care a proferat aceste insulte de cel puţin trei ori în spaţiile emisiunilor la care domnia sa le-a proferat la adresa mea. Cer, de asemnea, să fie achitate cheltuielile de judecată şi onorariul de avocat”, a mai adăugat Remus Cernea.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.