Remus Truică, întâlnire secretă cu personaje cheie din dosarul Microsoft

La doar câteva ore de la arestarea lui Dorin Cocoș în dosarul Microsoft, Remus Truică, considerat unul dintre protagoniștii acestui dosar, a covocat o întâlnire secretă cu personajele importante din acest dosar, relatează B1.ro, care citează Cancan.

Astfel, Dinu Pescariu, Eugen Bejinariu și ”un om de casă” al lui Dorin Cocoș au stabilit să se întâlnească în jurul prânzului.Întrunirea a avut loc pe strada Atena, într-o clădire în care se află biroul lui Remus Truica (fostul șef de cabinet al premierului Adrian Năstase). Întâlnirea acestora a durat o oră și 15 minute.

Paparazzi Cancan au filmat momentele în care mai multe persoane-cheie din acest caz și-au făcut apariția la adresa unde fuseseră convocate.

Începând cu ora 12.59, rând pe rând, fostul tenismen Dinu Pescariu, directorul Metrorex Aurel Radu, politicianul Eugen Bejinariu și Gheorghe Stelian (zis Stelu „săgeata” lui Dorin Cocoș) s-au prezentat la biroul” lui Remus Truică. Primul sosit a fost Dinu Pescariu, cel care a ajuns cu un minut înainte de ora 13.00. După un sfert de oră, acesta a ieșit din vilă pentru a-l întâmpina pe Bejinariu, semn că cei doi au vrut să schimbe câteva cuvinte între patru ochi, înainte de a începe „ședința de criză”.

Ei au mai rămas câteva minute în mijlocul străzii, iar în drum spre mașini, Pescariu i-a șoptit ceva la ureche lui Gheorghe Stelian.

Între timp, din vilă a ieșit și Aurel Radu, directorul Metrorex, numele lui nefiind până în prezent asociat cu acest dosar.

La câteva minute după ce oamenii de afaceri au părăsit clădirea, la biroul a apărut și Remus Truică. Până să treacă pragul vilei, finul lui Eugen Bejinariu s-a uitat atent în jur, iar apoi a dispărut în spatele ușii închise.

Fostul ministru Gabriel Sandu, oamenii de afaceri Dorin Cocoş şi Nicolae Dumitru, zis Niro, şi primarul din Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan au fost arestaţi miercuri în dosarul licenţelor Microsoft, de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

Dorin Cocoş, Nicolae Dumitru şi primarul municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan sunt acuzaţi de trafic de influenţă şi spălare de bani, iar Gabriel Sandu, ministru al Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale în perioada decembrie 2008 – septembrie 2010, pentru luare de mită în formă continuată şi spălare de bani.

Omul de afaceri Dorin Cocoș a pretins în cadrul procedurii de achiziție a licențelor IT, pentru a asigura unui grup de firme atribuirea contractului, foloase necuvenite de 17,5 milioane euro pentru el, pentru Gheorghe Ștefan și pentru Gabriel Sandu, potrivit DNA.

De asemenea, Nicolae Dumitru a cerut şi primit, prin firma sa, 7,65 milioane de dolari provenind de la Fujitsu Siemens Computers pentru a interveni la Şerban Mihăilescu şi Dan Nica, în contractul licenţelor Microsoft.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.