Renate Weber, despre excluderea din PNL

Renate Weber a reacționat pe contul personal de Facebook față de decizia de excludere a sa din PNL.

”Astăzi am fost exclusă din PNL. Nu este un moment ușor. PNL este partidul în care am evoluat ca om politic și, indiferent de decizia celor care acum sunt foștii mei colegi, voi continua să cred în doctrina liberală și voi sprijini întotdeauna inițiativele PNL atunci când vor concorda cu valorile și principiile care mă călăuzesc. La fel cum voi continua să îmi exprim dezaprobarea față de acțiunile și inițiativele pe care le voi considera în afara acestor valori și principii”, a scris europarlamentarul.

Chiar dacă recunoaște că nu este un moment tocmai ușor, ea continuă să considere că apartenența sa la ALDE este un lucru firesc: ”În ceea ce privește decizia apartenenței mele la grupul ALDE, aceasta este firească, atât pentru că valorile acestui grup sunt cele pentru care am luptat întotdeauna și voi continua să lupt, cu fiecare luare de poziție și vot, dar și pentru că mulți din cei care au votat PNL la europarlamentarele din 2014 au făcut-o și pentru că am promis că vom continua alături de liberalii și democrații din Parlamentul European. Iar acest lucru îl știu din sutele de mesaje primite!”, a mai scris Renate Weber.

”Îi sunt recunoscătoare PNL că a crezut în mine toți acești ani, însă consider că datoria mea principală este față de cei care m-au ales să îi reprezint și lor le promit că voi face tot ce îmi stă în putință, la fel ca și până acum, să nu ii dezamăgesc”, a scris Weber în încheiere.

Conducerea vechiului PNL a decis miercuri excluderea din partid a europarlamentarilor Renate Weber și Norica Nicolai, după ce acestea au refuzat să facă parte din PPE alături de liberali, alegând să rămână alături de ALDE, potrivit unor surse politice.

Propunerea de excludere a celor două va fi transmisă Biroului Politic Național al PNL, care va lua decizia finală.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.