Renumita trupă vizionară „Enter Shikari”, la Bucureşti

Trupele Enter Shikari şi Hacktivist vor concertade la Bucureşti mâine 5 octombrie, la Club Colectiv.

Enter Shikari a fost întemeiată în 2003 în St. Albans, Hertfordshire, Anglia de către „Rou” Reynolds (voce, programming, clape, synth, chitara, percuţie), Liam „Rory” Clewlow (chitara, backing vocals, percuţie), Chris Batten (bas, backing vocals, percuţie) şi Rob Rolfe (tobe, percuţie, backing vocals). Primul disc, Take To The Skies, este lansat în martie 2007 şi obţine imediat reacţii pozitive din partea criticilor şi a fanilor, clasându-se pe locul 4 în Official UK Album Chart. Au urmat Common Dreads (2009), A Flash Flood of Colour (2012), The Mindsweep (2015).

Enter Shikari este numită o „trupă vizionară” (NME) care combină într-un mod unic post-hardcore-ul cu muzica electronică, rockul alternativ şi metalul. Rezultatul este un gen nou, intitulat „electronicore”.

Formaţia s-a remarcat şi prin mesajul politic puternic, care este bazat pe o viziune anti-sistem. Solistul Rou Reynolds a declarat într-un interviu acordat revistei Kerrang că doreşte ca muzica sa să aducă speranţă în sufletele fanilor şi să îi încurajeze să creadă în lucrurile care înseamnă ceva pentru ei.

Formaţia Enter Shikari se întoarce în România pentru a prezenta oficial noul album The Mindsweep, în cadrul unui concert special, ce va avea loc în Club Colectiv (invitaţi Hacktivist şi White Walls).

Înainte de concert, să aflăm câteva lucruri mai puţin cunoscute despre Enter Shikari!

Rou Reynolds, solistul Enter Shikari, s-a definit ca un „cetăţean om-de-ştiinţă” şi consideră că tinerii ar trebui să adopte o atitudine asemănătoare. Ce înseamnă aceasta eticheta?

„Pur şi simplu încerc să fiu mereu la curent cu evoluţia uluitoare a umanităţii, mai ales pe plan tehnologic. Dacă citeşti despre cele mai recente descoperiri din domeniul ştiinţelor, te vei simţi mândru că aparţii acestei lumi. Asta până când deschizi un ziar, desigur…”, a explicat Rou.

La începutul carierei trupei, mesajul politic al acesteia era atât de controversat încât autorităţile trimiteau poliţişti sub acoperire la concertele Enter Shikari şi încercau să închidă cluburile în care grupul era chemat frecvent să cânte.

Membrii trupei au susţinut mult timp ideea că a nu vota este un mod eficient de a transmite un mesaj, dar, de curând, şi-au reevaluat perspectiva şi îşi încurajează fanii să-şi exprime opinia.

Toţi componenţii sunt fani devotaţi ai trupei Muse şi obişnuiau să facă multe coveruri după piesele acesteia – Plug-in Baby, New Born etc.

Enter Shikari se consideră, din multe puncte de vedere, opusul mişcării punk.

„Intenţia noastră este să strângem puştii de pe străzi, să-i ţinem departe de probleme şi să le aratăm cât de importantă este ideea de comunitate”, au explicat artiştii.

Noul album, The Mindsweep, a fost înregistrat 100% live, fără niciun fel de sample-uri.

Formaţia crede cel mai mult în utilitatea şi puterea salvatoare a ştiinţei şi a moralităţii umane şi susţine cauze umanitare. Membrii sunt implicaţi în acţiuni filantropice şi au vorbit de foarte multe ori despre ororile la care sunt supuse femeile în Africa (mutilare genitală, abuz sexual etc.).

Artiştii sunt fani înfocaţi ai formaţiilor Biffy Clyro şi Fatherson, din Scoţia.

Revista Kerrang a numit trupa „cea mai prietenoasă trupă din lume” datorită respectului cu care aceasta îşi tratează fanii.

Sfatul lor pentru formaţiile aflate la început de drum este: „cântaţi cât de mult puteţi, oriunde sunteţi chemaţi, chiar dacă vă aflaţi în faţa unei mâini de oameni!”.

Formaţia Hacktivist, un nume emblematic al rap-metal

Hacktivist a fost întemeiată în anul 2011 şi este cel mai emblematic nume din zona rap-metal. EP-ul de debut al grupului, self-titled-ul Hacktivist, a apărut în 2012 şi a consacrat definitiv formaţia în rândul fanilor acestui gen, dar şi al celor care savurează sonorităţi de djent, grime şi nu-metal.

În mai 2014, formaţia, în calitate de invitat special, a deschis concertele KORN din UK, fapt ce întăreşte convingerea că această trupă este într-o creştere foarte rapidă.

Hacktivist s-a remarcat prin utilizarea chitarelor cu 8 corzi şi a chitarelor bas cu 6 corzi pentru a obţine un sound distorsionat, întunecat, cu un volum masiv.

Pentru 2015, Hacktivist pregăteşte un nou disc, foarte aşteptat de comunitatea metal. Primul single de pe acesta, False Idols, a ajuns pe locul 1 în topurile internaţionale la doar câteva ore după lansare.

Hacktivist completează line-up-ul evenimentului Enter Shikari de la Bucureşti cu unul dintre cele mai importante nume contemporane din zona rap-metal!

Trupa britanică va concerta în premieră în România, în următoarea formulă: Jermaine „J” Hurley – voce, Ben Marvin – voce, Tim „Timfy James” Beazley – chitară, voce, programming, Josh Gurner – bas şi Richard Hawking – tobe.

Trupa românească White Walls

White Walls este una dintre cele mai apreciate trupe de metal din România. După două albume de succes, Mad Man Circus şi Escape Artist, formaţia a făcut o pauză, dar a revenit cu forţe proaspete.

De curând, White Walls a anunţat că va continua turneul Escapism Tour pentru promovarea celei mai recente apariţii discografice, albumul Escape Artist. Trupa va putea fi văzuta în concert în oraşe ca Iaşi, Galaţi, Bucureşti, Cluj-Napoca şi altele.

Din momentul întemeierii, în anul 2009, şi până acum, White Walls s-a remarcat prin originalitatea genului abordat, calitatea prestaţiei live şi lansările de o calitate excepţională, lăudate atât de fani, cât şi de criticii de specialitate.

Trupa este formată din Alexandru-Eduard Dascălu – chitară, Eugen Brudaru – voce, Şerban-Ionuţ Georgescu – bas, Marian Mihăilă – tobe.

În cadrul concertului susţinut alături de Enter Shikari şi Hacktivist, rolul toboşarului White Walls va fi preluat de Andrei Ilie de la Days of Confusion.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.